Blanc Pescador

Blanc Pescador

Blanc Pescador on rento ja helposti lähestyttävä, hennon pirskahteleva valkoviini. Perusolemukseltaan se on kuiva ja keskihapokas sekä tuoksuu viettelevästi päärynälle, hunajamelonille ja sitrushedelmille. Sen takia se sopii hyvin myös seurustelujuomaksi.

Espanjassa pirskahtelevia viinejä kutsutaan nimellä vinos de aguja. Blanc Pescador ei ole kuitenkaan kuohuviini, vaikka yhtäläisyyksiä cavaan löytyy; se valmistetaan kolmesta cavalle tyypillisestä rypäleestä – Macabeosta, Parelladasta ja Xarellosta – ja se kuplii kevyesti luonnollisen käymisprosessin myötä.

Blanc Pescador on valmistajansa sanoin “ikoninen osa välimerellistä ruokavaliota”! Tämä pirskahtelevan raikas valkoviini on helppo yhdistää mihin tahansa hyvään hetkeen; se ei vaadi ruokaa oheensa, mutta mukautuu hyvin salaattien, sushin, valkoisen kalan, merenelävien ja mausteisen ruoan seuraksi. Sen takia se on kuin tehty myös suomalaiseen, kesäiseen kalapöytään.

8,39 €/0.75l

Tilaa tästä

Adobe Reserva Rosé

Adobe Rosé on täynnä vadelmien ja mansikoiden aromeja. Tämä luomuviini on puhdaspiirteinen johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta. Kuiva, mutta maukas Rosé on loistava kasvisruokien, sushin, tai kana- ja kalkkunaruokien kanssa. Hyvin viilennettynä erinomainen nautiskelujuoma!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Emilianalle kestävä kehitys ja viinien korkea laatu on tärkeätä. Tämä viini kuuluukin luomusertifiointinsa lisäksi reilun kaupan piiriin ja sopii myös vegaaneille.

Nimi Adobe tarkoittaa rakennusmateriaalia, joka on valmistettu maaperästä ja muista orgaanisista aineksista. Tämä toimii ohjenuorana  Adobe viinisarjan valmistuksessa. Viini tulee Chilestä, Rapel laaksosta, jossa on välimerellinen ilmasto. Lähellä sijaitseva Cachapoal -joki hillitsee kesäyön lämpöä, viilentäen rypäleitä öisin. Syrah, Merlot ja Cabernet Sauvignon saavuttavat kuivassa ja aurinkoisessa laaksossa optimaalisen kypsyyden tuoden herkullisen mehukkaita ja kypsän marjaisia aromeja valmiiseen viiniin.

10,38 €/0.75l

Tilaa tästä

Château Roubine La Vie en Rose

Château Roubine La Vie en Rose

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Palkitun viinin rypäleet Grenache, Cincault ja Syrah on poimittu valikoiduilta palstoilta yön viileydessä. Murskaamisen jälkeen rypäleiden kuorten on annettu luovuttaa väriään mehuun muutaman tunnin, jonka jälkeen mehu on käytetty viiniksi lämpökontrolloiduissa terästankeissa.

Vaalean lohenpunainen viini tuoksuu mehukkaan marjaisalta. Siitä voi aistia ruusunmarjaa, raparperia, omenaa, mansikkaa ja rucolaa. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus on maistuvan hedelmäinen, mutta tyylikkään gastronominen. Jälkimaussa vaihtelevat greippi, raparperi ja vastaleikattu ruoho. Tyylikäs roseeviini on loistava aperitiivi hyvin viilennettynä mutta erinomainen kumppani myös runsaille kaloille, kanalle, suolaisille kinkuille ja bouillabaisselle.

15,90 €/0.75l

Tilaa tästä

Retrofollies

Roger Ravoire ja hänen poikansa valmistavat viinejä Luberonin rinteiden juurella, Rhonen laakson ja Provencen alueiden rajamailla. Suvussa on pitkät juuret viininvalmistuksessa, ja Ravoirien taitoihin luottavat useat viininviljelijät niin Rhonessa kuin Provencessakin.

Retrofollies on erinomainen esimerkki Provencen perinteikkäistä, raikkaan kesäisistä roséviineistä.

Grenache ja Syrah -rypäleet kerätään yön viileydessä raikkauden säilyttämiseksi ja käytetään lämpökontrolloiduissa terästankeissa lyhyen kuorikontaktin ja hellän puristuksen jälkeen.

Kirkas vaaleanpunainen viini tuoksuu viehättävästi kevään herkille kukille, päärynälle, vadelmalle ja neilikalle. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, keskitäyteläinen rosé jatkaa vadelmaisilla, herukkaisilla ja sitruksisilla aromeilla tarjoten lopuksi myös hiukan rypäleen tanniineja ja neilikkaa. Kaiken kaikkiaan hurmaava kokonaisuus sopii grillatuille kaloille, keväisille kasvisruoille, vaaleille lihoille, ruokaisille salaateille ja tomaattisille lisukkeille – sekä tietenkin sellaisenaan aperitiiviksi aurinkoisessa kesäillassa!

12,39 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.