Casillero del Diablo Reserva Shiraz

Casillero del Diablo Reserva Shiraz

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro, otti talteen tuottamistaan viineistä parhaimmat ja varastoi ne yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa vartioivasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”. Tänä päivänä tuo paholaisen vartioima kellari on turistinähtävyys Santiagossa.

Nykyään Casillero del Diablo on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla. Mies viinien takana on Chilen maineikkaampiin viinintekijöihin kuuluva Marcelo Papa.

Casillero del Diablo Shiraz on kypsytetty 8kk amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Viini omaa kauniin tummanpunaisen värin. Tuoksu on mustien kirsikoiden, mustikoiden, karhunvatukan ja tammen tuomien aromien hieno yhdistelmä. Maku on täyteläinen ja pyöreä, jossa hedelmän, sekä tammen tuomaa paahteisuutta hienossa tasapainossa. Täsmävalinta pääsiäispöytään lammasruokien kanssa nautittavaksi. Viini on oivallinen myös grilli- ja pataruokien seurana.

Tilaa tästä

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

Lyngroven laatutarhat katselevat Stellenboschin kukkuloilta False Bayn lahdelle etelään päin. Ukkosmyrskyt toivat graniittiseen ja saviseen maaperään lisäannoksen typpeä saaden aikaan myöhäisen kasvupyrähdyksen rypäleissä. Shiraz poimittiin helmikuun lopussa, kun taas Pinotage kypsyi pitkälle maaliskuuhun, jonka jälkeen ne kävivät viiniksi avoimissa terästankeissa. Hapen läsnäolo alkoholikäymisen aikana maksimoi värin ja muiden kuorista irtoavien ominaisuuksien uuttumista mehuun pehmentäen samalla tanniinien kireyttä.

Intensiivinen, tumman luumun värinen viini tuoksuu kypsiltä maustetuilta kirsikoilta, luumulta ja karhunvatukoilta. Pitkän tammikypsytyksen seurauksena aromeista löytyy myös paahteisuutta, savua sekä mokkaa. Pehmeät tanniinit tuovat ryhtiä tälle täyteläiselle ja kokonaisuudessaan voimakkaalle viinille.

Pääsiäisen lammasruokien lisäksi viini sopii hyvin voimakkaalle, paistetulle punaiselle lihalle, joka voi olla myös yrttimarinoitu. Älä kuitenkaan toista savun aromeja lihassa – yhteistulos on muutoin liikaa savun hallitsema. Yrtit, paprika ja sipulit sen sijaan sopivat hyvin kokonaisuuteen.

Tilaa tästä

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Antinorien aatelisen suvun historia on merkittävä ja pitkä ­– myös viinialalla. Vuodesta 1385, jo 26 sukupolven ajan he ovat vaalineet viininvalmistuksen perinteitä, intohimoa ja intuitiota.

Intensiivisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on runsas ja tiivis: Hapankirsikkaa, mustaherukkaa, viikunaa, karpaloa, balsamicoa, hieman savuisuutta ja mausteita. Suussa kuiva, hapokas, ryhdikkään tanniininen ja täyteläinen viini jatkaa hedelmäisillä, yrttisillä ja maanläheisillä aromeillaan pitkään.

Viini sopii lampaan lisäksi tiiviinmakuisille, yrttisillekin liha tai kasvisruoille, eritysesti tomaattikastikkeessa. Myös lihapadat, laadukkaat pihvit sekä kovat juustot: happojen sekä tanniinien ansiosta yhdisteleminen on vaivatonta!

Hellän puristuksen jälkeen rypälemäski kävi viikon ajan terästankeissa 28-30 asteen lämpötilassa. Käymisen jälkeen kuorista irtoavien osien uuttamista jatkettiin vielä 8-9 päivää, jonka aikana myös happoja pyöristävä malolaktinen käyminen tapahtui. Sangiovese on kypsynyt terästankeissa, Cabernet Sauvignon tammitynnyreissä, ja blendauksen jälkeen ne ovat saaneet levätä yhdessä sekä suurissa että pienemmissä unkarilaisissa tynnyreissä.

Tilaa tästä

Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Bordeaux’laisen Château de Seguinin juuret yltävät aina 780-luvulle saakka, jolloin Seguinin Kreivi, Charlemagnen hallitsijan uskottu virkamies rakennutti alkuperäisen linnansa. Sittemmin linnaa on aikojen saatossa laajennettu ja uudistettu. 1980-luvulla linnan tilukset keskitettiin kokonaan viininviljelyyn ja 95 hehtaarin yhtenäinen viinitarha on huomattava.

Château Seguin’n viinitarhan maaperä on varsinainen mosaiikki koostuen savisesta kalkkikivestä hyvin erikokoisina partikkeleina aina savesta soraan ja kivenmurikoihin. Cuvée Prestige on Merlot’n, Cabernet Sauvignon’n ja Petit verdot’n sekoitus – tyypillinen bordeauxblendi, jossa perinteiset lajikkeet täydentävät toisiaan.

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu maanläheisen marjaiselta, mustaherukoilta, kirsikoilta ja karhunvatukoilta. Suussa viini on kuiva, runsaan hapokas ja nuorekas lisäten tuoksun aromeihin yrttisyyttä. Kokonaisuus on keskitäyteläinen ja tummasävytteinen, nuori mutta tasapainoinen bordeaux, jonka tanniinit suorastaan janoavat hyvää pihviä!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.