Millainen viini avokadopastalle, uunifetapastalle ja kurpitsapastalle?

Pasta sopii viikonlopun ateriaksi etenkin kun sen kruunaa sitä korostavalla viinillä! Mutta mikä viini pastalle kannattaa valita? Viinin valintaan vaikuttaa kastikkeen makumaailma: onko lautasella tuhti ja tulinen pasta vaiko kevyempi kasvispasta? Kurkkaa suositukset alta ja pastareseptejä löydät niin Viinipostin Lautasella-palstasta kuin K-Ruoan sivuilta!

Nau Mai

Avokadopasta: Nau Mai Sauvignon Blanc

Avokadopasta on jo melkein 10 vuotta pitänyt paikkaansa suomalaisten keittiöiden vakioreseptinä! Monet ovatkin pohtineet, että millainen viini sille kuuluisalle avokadopastalle sopisi.

Meidän lempparipari tulee Uudesta-Seelannista! Malborough’n raikas, mineraalinen ja yrttiarominen sauvignon blanc toimii erinomaisen hyvin hieman tulisuuttakin sisältävän avokadopastan kanssa!

Uusi-Seelanti

11,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

 

Annicchiarico Feudo di Castel Mozzo Greco di Tufo

Sesongin kurpitsapasta: Annicchiarico Feudo di Castel Mozzo Greco di Tufo

Syksyllä sesonkiin tulevat suloiset kurpitsat ja pastanhan sekaan kelpaa heittää melkein mitä vain! Tämä Mari Moilasen Jotain maukasta-blogin Kolmen aineksen kurpitsapasta kuulostaa niiiiin hyvältä!

Pariksi suosittelemme tätä hyvinkin pitkällä nimellä siunattua viiniä: Annicchiarico Feudo di Castel Mozzo Greco di Tufo. Nimestä viis, sillä tämä viini toimii muuten pastan kanssa! Hyvin hedelmäinen tuoksu jatkuu viinin makumaailmassa kuivana mutta hedelmäisenä. Viinin hento yrttisyys ja sitruksisuus tasapainottavat kokonaisuuden.

Italia

17,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Borgo Salcetino Lucarello Riserva

Uunifetapasta: Borgo Salcetino Lucarello Riserva

Hitiksi noussut ja sen jälkeen monien keittiöiden kulmakiveksi jäänyt uunifetapasta kaipaa rinnalleen viikonloppuna hieman luksusta!

Kehittynyt ja vivahtekas chianti classico riserva, tiiviin marjainen ja rustiikki kokonaisuus täydentää täydellisesti uunifetapastan! Viinin rustiikit aromit sekä gastronominen rakenne ovat omiaan runsaan makuiselle pastalle

Borgo Salcetino Chianti Classico Riserva “Lucarello” 2015 palkittiin “Tre Bicchieri del Gambero Rosso 2020” -palkinnolla.

Viinilehti: ”Harmoninen, laadultaan erinomainen” ”****-tähteä”

Italia

22,89 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram