Pasta sopii viikonlopun ateriaksi etenkin kun sen kruunaa sitä korostavalla viinillä! Mutta mikä viini pastalle kannattaa valita? Viiniasiantuntijamme Liisa valitsi kuukauden reseptillemme kolme loistavaa valintaa lasin täytteeksi. Kurkkaa suositukset alta ja pastaresepti täältä!

Borgo Salcetino Lucarello Riserva Chianti Classico

Borgo Salcetino Lucarello Riserva Chianti Classico

Tiilenpunainen viini tuoksuu kypsille marjoille, yrteille ja miellyttävän maanläheiselle. Pitkästä tammitynnyri- ja pullokypsytyksestä kertovat myös nahkaisuus sekä kuivatut hedelmät, jotka viipyilevät pitkään suussa. Sangioveselle tyypillisesti viini on suussa runsaan hapokas ja tanniininen, sadon laadusta kertovat myös tanniinien kypsyys sekä tiivis kokonaisuus, joka on tasapainoinen ja tyylikäs.

Sangiovese (95%) sekä Canaiolo (5%) –rypäleet on kerätty Borgo Salcetinon 30 hehtaarin viinitilalta arvostetulla Chianti Classico-alueella. Livonin veljesten omistaman viinitilan maaperä on kalkkikiveä, savea ja hiekkaa. Viiniä on käytetty kuorikontaktissa 27 päivän ajan kontrolloidussa 23 asteessa. Hapot ovat saaneet pyöristyä malolaktisen käymisen avulla uusissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen viiniä on kypsytetty 24 kuukautta samoissa tammitynnyreissä. Lopuksi viini on saanut levätä ja kehittyä pullossa.

Viinin rustiikit aromit sekä gastronominen rakenne ovat omiaan sienien aromeille sekä runsaan makuiselle pastalle. Klassisia yhdistelmiä ovat myös villisika, vasikka, laadukkaat selkeänmakuiset pihvit, ragú sekä kovat kypsytetyt juustot.

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Chardonnay

Casillero del Diablo Chardonnay

Tämä erittäin hyvän hinta-laatusuhteen omaava chileläinen chardonnay on kuiva, mutta niin hedelmäinen, että se luo miellyttävän illuusion pienestä makeudesta. Tuoksu on runsas ja eksoottisen hedelmäinen: ananasta, melonia ja keltaista luumua seuraa tammen paahteisuus. Suussa miltei kermainen, hieman mausteinen ja pähkinäinen. Jälkimaku on lämmin ja miellyttävän hapokas muistuttaen sitrushedelmiä.

Rypäleet on kerätty Limarín, Rapelin ja Casabancan viinialueilta, käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja lopuksi kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on loistava myös sellaisenaan, mutta sopii erinomaisesti kermaisille pastoille, runsaille salaateille, kanalle ja runsaanmakuiselle kalalle.

Kolmen litran hanapakkaus tarjoaa mutkattomia hetkiä myös isommalle porukalle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maailman suosituin chileläinen viinimerkki ”Paholaisen kellari” on luotu sinulle, joka osaat nauttia jokaisesta hetkestä varauksetta.


Tilaa tästä

Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Hedelmäinen toscanalainen valkoviini, jonka tyyli ja etiketti ovat pysyneet samoina jo 86 vuosikertaa! Helposti lähestyttävä ja elegantti valkoviini on kohonnut myös suomalaisten kestosuosikiksi, sillä se on hyvin monikäyttöinen. Vaaleiden pastojen ja risottojen lisäksi se sopii mm. ruokaisille salaateille, antipastoille ja keveille kalaruoille – seurustelua unohtamatta.

Vaalean oljenkeltainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle. Keltaista omenaa, persikkaa ja vaaleita kukkia seuraa kevyt yrttisyys. Kuivaa mutta runsaan hedelmäistä makua ryhdittää miellyttävä hapokkuus, ja jälkimaku on tyylikkään mineraalinen.

Villa Antinori on sekoitus Antinorien perheen viinitarhojen valikoituja rypäleitä. Hellän puristuksen jälkeen rypälemehu on viilennnetty 10 asteiseksi, ja käytetty terästankeissa tuoreen hedelmäisyyden vaalimiseksi.

Antinorien aatelisen suvun historia on merkittävä ja pitkä. Vuodesta 1385, jo 26 sukupolven ajan he ovat vaalineet viininvalmistuksen perinteitä, intohimoa ja intuitiota.

Lue lisää Antinorien suvusta ja viineistä täältä!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.