Kesä tarkoittaa höyryäviä grillejä sekä herkullisia tuoksuja naapurustossa. Hyvä viini kruunaa grillatun pihvin, mutta mikä viini entrecotelle sopii? Olemme valinneet sinulle 3 mainiota viinivaihtoehtoa entrecôte-pihville.

Entrecôte-pihvi on mitä parhainta grilliruokaa ja se on myös kiitollista grillattavaa riittävän rasvan ansiosta. Poimi täältä reseptimme entrecôte-pihville ja valitse alhaalta viinit. Makunautinto on taattu!

Vietti Perbacco Nebbiolo

Ylähylly

Vietti Perbacco Nebbiolo

2014, 25,88

Viettin perhe viljelee viiniä Barolon alueella jo neljännessä sukupolvessa. Piemonten kuuluisuuksiin lukeutuva talo on kahminut kansainvälisiä palkintoja ja huippupisteitä viineillään, joita arvostettujen ravintoloiden sommelierit mielellään esittelevät viinilistoillaan.

Perbacco on lisänimeltään ”pikku-Barolo”, koska sen Nebbiolo-rypäleet kerätään Barolon tarhoilta, mutta viiniä ei kypsytetä aivan niin pitkään. Perbacco on valmis juotavaksi kahden vuoden tammikypsytyksen ja pullotusta edeltävän terästankeissa asettumisen jälkeen – toisin kuin nuorena vielä kireät barolot.

Aavistuksen jo tiilinpunaiseen taittavan värinen viini tuoksuu tummille marjoille ja hedelmille, mintulle ja makean mausteiselle. Kuiva, keskitäyteläinen ja intensiivinen makumaailma antaa jo viitteitä tuleviin nahkaisiin ja maanläheisiin aromeihin. Tanniinit ovat runsaat, mutta erittäin pehmeät ja elegantit, ja pitkä jälkimaku eloisa ja hienon rustiikkinen.

Viini sopii loistavasti laadukkaan pihvin tai riistapaistin seuraan, ja yrttiset, sieni- tai tryffelilisukkeet viimeistelevät kokonaisuuden.

Tilaa tästä

El Coto Crianza

Keskihylly

El Coto Crianza

2013, 11,99

Vain muutamassa vuosikymmenessä 1970-luvulla perustettu El Coto on noussut Espanjan myydyimmäksi Riojan brändiksi. Sitä myydään myös ulkomaille yli 50:en maahan. Tilan tynnyrimäärä on maailman suurimmista, keskimäärin 3 vuotiaita tynnyreitä löytyy kellarista noin 70 000 kpl!

Rioja Altasta kerätyt rypäleet kävivät terästankeissa 20-25 päivän ajan, jonka jälkeen viini on kypsynyt Riojan tiukkojen vaatimusten mukaan amerikkalaisissa tammitynnyreissä 12-15 kuukautta ja pullossa vähintään 6kk ennen myyntiin laskua.

Syvän rubiininpunaisen viinin tuoksu on kirsikkainen, puolukkainen, mausteinen ja paahteinen. Kuiva ja keskihapokas, keskitäyteläinen ja keskitanniininen kokonaisuus, jonka aromit ovat Riojan crianza-tyylille ominaisesti samalla nuorekkaat ja helposti lähestyttävät mutta tyylikkään paahteiset. Sopii kevyiden juustojen, makkaroiden ja pihvien kumppaniksi.

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon Reserva

Alahylly

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon Reserva

2015, 10,00

Chilen Central Valleyn alueelta kerätyt rypäleet käytetään terästankeissa, jonka jälkeen 70% viinistä kypsyy pienissä amerikkalaisissa tammitynnyreissä 8kk:n ajan.

Väriltään intensiivisen tummanpunainen viini tuoksuu nuorekkaan aromikkaalta: mustaherukkaa, kypsää kirsikkaa, tummaa luumua. Tammikypsytys tuo mukaan hieman paahteisuutta, mausteisuutta sekä vaniljaa. Suussa keskitäyteläinen, kypsät tanniinit ryhdistävät hedelmän makeaa tunnelmaa. Loppumaku on hieman savuinen ja yrttinen. Erinomainen punaisen lihan tai kovien kypsytettyjen juustojen kumppani.

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”. Casillero del Diablo on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla.

Tiesitkö, että Don Melchorin perustama Viña Conha y Toro on maailman suurin Cabernet Sauvignonin viljelijä? Lue lisää Cabernet Sauvignonista täältä!

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.