Viinisuositus naudalle hakusessa? Helpotimme jälleen viikonlopun ruoka- ja juomavalintojasi! Linkin takaa löydät kuukauden reseptimme ja tästä mehevät suositukset lasin täytteeksi. Nauti!

Casillero del Diablo Malbec hanapakkaus

Casillero del Diablo Malbec hanapakkaus

Muheva Malbec helpossa hanapakkauksessa on Viini-lehden mukaan suorastaan löytö! Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen viini, josta riittää isommallekin porukalle, tai joka vaihtoehtoisesti säilyy pitempään. Viini on varsin monikäyttöinen, erilaisten liharuokien ja kovien juustojen kumppani.

Tummasävyinen viini tuoksuu mehevästi tummille marjoille, hieman paahteiselle ja yrttiselle. Mustaherukoiden, karhunvatukoiden ja luumujen sävyttämää hillomaista makumaailmaa ryhdittää runsas tanniinisuus, ja jälkimaku on miellyttävän mausteinen.

Rypäleet on poimittu käsin Chilen Central Valleystä, ja 2/3 viinistä on kypsynyt 8 kuukauden ajan tammitynnyreissä.

Casillero del Diablo -viinien nimi on lähtöisin yli 100 vuoden takaa. Viinitalon omistaja Don Melchor de Concha y Toro otti tuottamistaan viineistään talteen itselleen parhaat ja varastoi ne omaan yksityiseen kellariinsa. Suojellakseen viinejään varkailta hän alkoi levittää huhua kellarissa asuvasta paholaisesta. Tästä on peräisin viinien nimi – Casillero del Diablo, suomeksi ”Pirunkellari”. Casillero del Diablo on tunnetuin chileläinen viinimerkki maailmalla.

Tilaa tästä

Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Espanjan Empordàssa viiniä on valmistettu jo 2500 vuotta, ja alue on tunnettu vaihtelevasta maaperästään. Tämän viinin rypälelajikkeet on poimittu nimensä mukaisesti viideltä erilaiselta tarhalta, ja moniulotteinen kokonaisuus on ihastuttavan arvoituksellinen.

Jo syvä luumunpunainen väri lupaa tiiviyttä ja täyteläisyyttä. Tuoksu on runsaan tummasävytteinen: kypsää mustaherukkaa, kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta, paahteisuutta. Suussa viini on täyteläinen, ryhdikäs, voimakkaan mutta pyöreän tanniininen. Aromit täydentyvät vielä orastavalla nahkaisuudella sekä aavistuksella mokkakahvia luvaten lisää rustiikkisuutta ikääntymisen myötä. Pitkä lämmin jälkimaku viimeistelee kokemuksen.

Voimakas viini pärjää voimakkaidenkin liharuokien rinnalla, ja runsas hedelmä kantaa aavistuksen makeuttakin sisältävien komponenttien yli. Jälkiruokana voit tarjota kovia suolaisia juustoja ja antaa viinin lämmittää edelleen tunnelmallista iltaa.

Tilaa tästä

Tommasi Ripasso Valpolicella

Tommasi Ripasso Valpolicella

Tommasin perhetalon Ripasso valittiin Helsingin Sanomien sokkotestissä Suomen neljänneksi parhaaksi ripasso-viiniksi. Tommasin tyyliin rouhea ja rustiikkinen viini on erinomainen liharuokien kumppani. Sen pyöreä täyteläisyys kestää myös voimakkaan makuiset riistaruoat ja mausteet.

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan maanläheiselle, kypsän kirsikkaiselle ja makean mausteiselle. Suussa kuiva mutta pyöreän hedelmäinen, täyteläinen ja roteva makumaailma täydentyy kuivatuilla karpaloilla sekä aavistuksella nahkaa. Runsasta makumaailma tasapainottaa ruokahalua herättävä hapokkuus sekä kypsä pehmeä tanniinisuus. Upean rustiikkinen jälkimaku jää lämmittämään suuta pitkään.

Ripasso syntyy, kun tavalliseen nuoreen valpolicella-viiniin lisätään amaronen puristuksesta jäljelle jäänyt mäski ja käymisprosessi alkaa uudelleen. Viinistä saadaan näin täyteläisempi, muhkea-arominen ”amaronen pikkuveli”. Terminä ripasso viittaakin juuri uudelleen käyttämiseen.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.