Brunsseilla nautitaan pitkään, syödään hyvin (ja paljon). Mutta mitä sitä kaataisi lasiin? Viiniposti kokosi brunsseille sopivat viinit yhteen, helpottamaan sinun brunssijärjestelyitä!

Miltä kuulostaisi kuohuva, rosee tai klassinen cocktail bellini lasin täytteenä? Kurkkaa juomasuosituksemme alta!

Kokosimme yhteen myös herkulliset reseptit brunsseille, katso ne täältä. Nautinnollisia brunssihetkiä!

G.H. Martel&C˚ Prestige Champagne Brut

G.H. Martel&C˚ Prestige Champagne Brut

Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään 22 000m2 kellaritilojen ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin lisäksi G.H.Martel omistaa edelleen 58 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja. Heidän keskiaikaiset kalkkikellarinsa sekä 1700-luvun rakennuksensa ekomuseoineen ovat avoinna yleisölle. Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!

Keskisyvä oljenkeltainen viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle ja runsaan paahtoleipäiselle. Omenan ja sitruunan seasta löytyy keltaista luumua, tuoreita herneitä ja banaania. Hedelmäisyyttä seuraavat pullokypsytyksen aromit: paahtoleipää, voita, keksiä ja pähkinää. Suussa kuivaa ja hapokasta kokonaisuutta pyöristää runsas hedelmäisyys, ja runsaan moussen omaava viini toistaa maussa tuoksun aromit jättäen jälkeensä mineraalien ja hedelmien kirjon. Vakaata laatua hyvässä hinta-laatusuhteessa!

37,90 €/0.75l

Tilaa tästä

Adobe Reserva Rosé

Adobe Rosé on täynnä vadelmien ja mansikoiden aromeja. Tämä luomuviini on puhdaspiirteinen johon pirteä hapokkuus tuo eloisuutta. Kuiva, mutta maukas Rosé on loistava kasvisruokien, sushin, tai kana- ja kalkkunaruokien kanssa. Hyvin viilennettynä erinomainen nautiskelujuoma!

Luomuviinitalo Emilianan tuottama Adobe Rosé on saanut ylistystä erinomaisesta hinta/laatusuhteestaan. Emilianalle kestävä kehitys ja viinien korkea laatu on tärkeätä. Tämä viini kuuluukin luomusertifiointinsa lisäksi reilun kaupan piiriin ja sopii myös vegaaneille.

Nimi Adobe tarkoittaa rakennusmateriaalia, joka on valmistettu maaperästä ja muista orgaanisista aineksista. Tämä toimii ohjenuorana  Adobe viinisarjan valmistuksessa. Viini tulee Chilestä, Rapel laaksosta, jossa on välimerellinen ilmasto. Lähellä sijaitseva Cachapoal -joki hillitsee kesäyön lämpöä, viilentäen rypäleitä öisin. Syrah, Merlot ja Cabernet Sauvignon saavuttavat kuivassa ja aurinkoisessa laaksossa optimaalisen kypsyyden tuoden herkullisen mehukkaita ja kypsän marjaisia aromeja valmiiseen viiniin.

10,38 €/0.75l

Tilaa tästä

Belle et Rebelle Rosé

Belle et Rebelle Rosé

Uutuus Alkoissa!

Vellasin perheen tilukset sijaitsevat Etelä-Ranskassa Pic Saint Loup -vuoren ja Välimeren välimaastossa, lähellä Montpellierin kaupunkia. Viiden keskenään erilaisen viinitarhan lisäksi heidän yli tuhannen hehtaarin maillaan on oliivitarhoja, viljapeltoja ja laidunmaita, joilla käyskentelevät härät ja hevoset. Neljän sukupolven ajan he ovat vaalineet alueen perinteitä ja luonnon monimuotoisuutta, ja suurin osa heidän viinitarhoistaan onkin luomusertifioitu.

Belle & Rebelle -viinin cincault ja grenache –rypäleet on poimittu kalkkikivisiltä tarhoilta, joilla päivä- ja yölämpötilat vaihtelevat runsaasti. Rypäleet on murskattu ja puristettu nopeasti kauniin vaalean värin varmistamiseksi, ja mehu on käytetty viiniksi terästankeissa. Viinin kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä tuotteita.

Vaalean lohenpunaisen viinin tuoksu on runsaan hedelmäinen ja siitä voi aistia mm. karviaismarjaa, mansikkaa ja melonia. Kuiva, raikkaan hapokas ja keskitäyteläinen maku on hennosti yrttien ja punaisten marjojen sävyttämä. Ihastuttavan keväinen uutuus maistuu sellaisenaan, mutta toimii loistavasti myös lohen ja muiden runsasmakuisten kalaruokien, suolaisten piiraiden ja salaattien kera.

15,90 €/0.75l

Tilaa tästä

Tuoreesta valkoisesta persikasta ja kuohuviinistä valmistettu lisäaineeton Canella Bellini

Canella Bellini

Luciano Canellan työ viinien parissa alkoi jo hänen ollessaan varhaisteini 1940-luvun lopulla. Etsittyään äitinsä ravintolaan tarjottavaksi sopivia tuotteita hän intoutui myös itse valmistamaan kuohuviinejä, ja pian Italiasta Saksaan palaavat lomailijat kantoivat suosittuja ”Canellan tuliaisia” mukanaan.  Hänen prosecconsa voitti kultaa Italian ensimmäisessä viinikilpailussa vuonna 1994.

Luciano Canella pullotti venetolaisen kuuluisan cocktailin Bellinin ensimmäisenä maailmassa vuonna 1988. Makean raikkaassa juomassa yhdistyvät proseccon keveys, Veneton maaseudun kypsät persikat sekä muutama pisara villejä vadelmia. Alkoholipitoisuudeltaan maltillinen (5%) juoma sopii loistavasti seurusteluun, juhliin, piknikille ja kesäiseksi aperitiiviksi. Parhaimmillaan Bellini on hyvin viilennettynä.

3,90 €/0.2l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.