Millainen on paras lammasviini?

Perinteisen pääsiäisaterian kruununa syödään aromikkaita lammasruokia. Lammasviinin valinnassa suunnataan tuhteihin punaviineihin. Täyteläiset, tammikypsytetyt punaviinit ovat hyvä valinta.

Viiniä valittaessa huomioon tulisi ottaa lihan kypsyys ja valmistustapa. Toinen nauttii lampaan padan muodossa, kun taas toinen sisäfileenä, jolloin myös viini voi vaihdella aterian makujen mukaan. Esimerkiksi pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä.

Helpota pääsiäisen kiireitä nappaamalla nämä Viinipostin suosikki lammasviinit!

Tämän pääsiäisen hitti on karitsatäytteiset munakoisot. Tätä lammasreseptiä sinun on testattava!

Pääsiäisen herkutellaan myös mämmillä. Valitse kyytipojaksi rusinaisen makea Sol de Málaga!

Villa Antinori Rosso

Samettinen, runsas viini, jota ryhdittävät pehmeät tanniinit. Mausteinen, hapankirsikkainen ja hennon yrttinen viini on parhaimmillaan maukkaiden liharuokien kuten pääsiäislampaan kera.

Antinorin viinitalo on kiistämättä yksi Italian tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinitaloista. Antinorin viinitalolla on karttunut kokemusta viinin valmistuksesta jo yli kuuden vuosisadan ajan. Toscanan lisäksi viinitalolla on tiloja muualla Italiassa sekä Yhdysvalloissa, Chilessä, Maltalla, Unkarissa ja Romaniassa.

18,98 €/0.75l

Italia

Tilaa tästä

Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Viini on tummansävytteinen, täyteläinen ja tanniininen, mutta samalla myös marjaisa ja mausteinen, minkä vuoksi se on omiaan lammasruokien kanssa.

Viini on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kokonaisuus on keskitäyteläinen ja tummasävytteinen, nuori mutta tasapainoinen bordeaux, jonka tanniinit suorastaan janoavat hyvää pihviä!

19,99 €/0.75l

Ranska

Tilaa tästä

Coto de Imaz Gran Reserva

Coto de Imaz Gran Reserva on kehittynyt ja moniulotteinen punaviini Riojan kuuluisalta El Cotolta, joka on yksi Riojan johtavista tuottajista!

Tiileen vivahtava väri kertoo pitkästä tammi- ja pullokypsytyksestä ja moniulotteiset aromit vahvistavat vaikutelman: kirsikoiden ja yrttien lisäksi mukana on kuivattuja marjoja, nahkaa ja tammen paahteisuutta. Suussa täyteläinen, kuiva ja hapokas mutta pehmeä, tanniinit ovat kypsät ja kehittyneet. Parita tämä upeus lammasruokien tai muiden liharuokien kanssa.

25,60 €/0.75l

Espanja

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram