Ainekset

1 kg sinisimpukoita

1 prk tacokastiketta

1  valkosipulinkynsi

1 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)

1 ruukku persiljaa

simpukkaresepti

Ohjeet

Yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi tapa tarjoilla simpukat! Kokeile näitä tapassimpukoita alkupalaksi tai järjestä ystävien kanssa rento tapasillallinen.

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Kiehauta simpukat väljässä vedessä ja tarkista, että ovat avautuneet. Heitä kiinniolevat pois.
  3. Jaa simpukat leivinpaperin päälle uunipellille, käytä vain se puolikas, jossa simpukka on kiinni.
  4. Hienonna valkosipulinkynsi ja freesaa sitä hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää purkki tacokastiketta. Anna jäähtyä vähän. Sekoita pienessä kulhossa pankojauhot ja hienonnettu persilja keskenään.
  5. Jaa tacokastikeseos esim. teelusikalla kaikkien simpukoiden päälle. Ripottele pankojauhoseos päällimmäiseksi. Laita simpukat uuniin noin 10 min ajaksi tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile samantien.

Tutustu TOP3 Simpukkaviineihin!

Tulosta resepti mukaasi täältä!

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.