Kanataco resepti

8 pientä pehmeää tortillaa
4 ohutta kanafilettä
2 munaa
3 dl pankojauhetta (tai korppujauhetta)
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 rkl sormisuolaa
1 tl vastajauhettua mustapippuria
1 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä friteeraukseen
Guacamole3 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1 tomaatti
1,5 limen mehu
Pieni punasipuli tai salottisipuli
Tuoretta chiliä maun mukaan
sormisuolaa
pippuria
Paahdettu maissisalsa1 prk maissia (sisältöä 340 g)
2 salaattisipulia
1 chili
1 tomaatti
2 rkl tuoretta korianteria
oliiviöljyä
sormisuolaa
Srirachamajoneesi2 dl majoneesia (Hellman’s)
3-4 tl sriracha-kastiketta
Kanataco resepti kruunataan maissisalsalla, guacamolella ja srirachamajoneesilla
Kanatacot, paahdettu maissisalsa, guacamole ja srirachamajoneesi...niistä on herkullinen meksikolainen ilta tehty! Tämä kanataco resepti valmistuu kädenkäänteessä.
Kanataco valmistusohje
- Leikkaa kanafileet poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita.
- Vispaa munat kulhossa.
- Sekoita pankojauho suolan, mustapippurin ja juustokuminan kanssa.
- Kääntele kanapalat ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoseoksessa.
- Kuumenna öljy padassa kunnes lämpötila on 175 astetta, mittaa lämpö mittarilla tai laita leipäpala öljyseokseen, kun se nopeasti tulee kullanruskeaksi, on öljy sopivan lämmintä.
- Friteeraa kanapalat öljyssä vähän kerrallaan.
- Ota palat pinseteillä tai reikäkauhalla öljystä ja anna valua talouspaperin päällä.
- Lämmitä tortillat kevyesti, laita päälle kanapaloja, maissisalsaa, guacamolea ja srirachamajoneesia.
Maissisalsa valmistusohje
- Paista maissia pannulla öljyssä kunnes se saa kauniin kullanruskean värin.
- Anna jäähtyä.
- Hienonna sillä välin salottisipulit hienoksi, ota chilistä siemenet pois ja hienonna pieneksi.
- Halkaise tomaatti, kaavi siemenet pois ja pilko pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna korianteri.
- Yhdistä kaikki ainekset, mausta lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella sormisuolaa.
Guacamole valmistusohje
- Halkaise avokadot, poista kivi ja ota lusikalla liha irti kuoresta.
- Muussaa haarukalla.
- Raasta sekaan valkosipuli.
- Halkaise tomaatti, ota siemenet pois ja pilko pieneksi.
- Pilko chili pieneksi
- PIlko sipuli pieneksi
- Lisää kaikki raaka-aineet avokadomassaan.
- Lisää limen mehu, suolaa ja pippuria maun mukaan.
Srirachamajoneesi valmistusohje
- Sekoita majoneesi ja sriracha
- Laita ensin vähemmän srirachaa ja lisää tarvittaessa