Ohjeet
Tiina Rantasen veikeä karitsaresepti vie kielen mennessään! Kurkkaa alta myös viini karitsalle!
- Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta. Hienonna sisukset ja nosta kulhoon odottamaan. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Paahda pannulla munakoisojen sisuksia ja sipuleita 5 minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta seos syrjään odottamaan. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon mausteet, munakoiso-sipuliseos, tomaattimurska ja viini. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon hienonnetut yrtit.
- Nosta munakoisot uunista ja täytä jauhelihatäytteellä. Pane pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.
- Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai, kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä.
Resepti ja kuvat: Ruoka- ja viinitoimittaja Tiina Rantanen
Käy kurkkaamaassa Tiinan muita herkullisia reseptejä Himahella-blogissa!
Kokeile myös yrttimarinoidun karitsankareen reseptiä ja katso toinen suosittelemamme viini karitsalle!