Ainekset

4-6 annosta

Torttupohja

3 dl vehnäjauhoja
125 g huoneenlämpöistä voita kuutioina
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte

3 munaa
2 dl creme fraiche
2 dl raastettua Västerbotten-juustoa
suolaa, mustapippuria

Koristelu

200 g kylmäsavulohta viipaleina
500 g kuorittuja katkarapuja
yrttejä, esim. kirveliä tai tilliä

Ohjeet

  1. Nypi jauhot ja voi tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin ja laita kylmään puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita munat, creme fraiche ja raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Esipaista pohjaa noin 10 min, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota vuoka uunista ja laske lämpö 175 asteeseen. Kaada munasekoitus pohjalle ja paista 20-25 min kunnes täyte on hyytynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä. Piiraan voi hyvin tehdä pari päivää ennen tarjoamista, se vain paranee.
  4. Lämmitä piiras kevyesti ennen tarjoilua ja koristele lohiviipaleilla, katkaravuilla ja yrteillä.

Kokeile kesän ruokapöydässä myös lohicarpacciota & vuohenjuustoa sekä kesäsalaattia!

 

Kendermanns Classic Riesling

Hyvän Rieslingin ystävälle – Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!

Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!

10,50 €/0.75l

Saksa

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram