Tule tutustumaan mainetta niittäneen Tommasin viineihin ja herkuttelemaan italialaisilla klassikkoruoilla uuteen Locanda Scappi ravintolaan! Kuuluisaa viinitaloa on meille esittelemässä Tommasilta Elena Zin.

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Uusi italialainen ravintola Katajanokalla – Locanda Scappi

Locanda ScappiLocanda Scappi on ravintolapäällikkö Francesco Ceredan sekä keittiömestari Cesare Lovatin ensimmäinen oma ravintola. Molemmat työskentelivät aiemmin Lontoon Bocca di Lupo -ravintolassa, jossa he saivat oppinsa Luigi del Givdicelta. Tämän 58-vuotiaan toscanalaisen pastakokin intohimo italialaiseen ruokaan on toiminut inspiraationa ja esikuvana molemmilla oman uran rakentamisessa.

Francesco ja Cesare ovat saaneet oppinsa ympäristössä, jossa jokainen työntekijä tuntee jokaisen tuotteen tarinan ja kaikki valmistetaan tasaveroisesti alusta asti itse, kädet jauhoissa ja valkosipulin tuoksussa. Kun nämä kaverit työskentelivät Lontoossa kaukana kotoa, oli perheenomaisen työympäristön tuki korvaamatonta. Samaa henkeä haluamme luoda Katajanokalle – ison, äänekkään italialais-suomalaisen perheen, jossa jaetaan tietotaitoa ja kehitytään yhdessä. Kanta-asiakkaita joita tervehditään nimellä, perinteisiä italialaisia klassikoita, aikaisia aamuja ja myöhäisiä iltoja, sitä tulee olemaan Locanda Scappi.

Tämä uusi Katajanokalle avautuva ravintola on nimetty kuuluisan italialaisen kokin, Bartolomeo Scappin mukaan, joka kirjoitti yhden maailman ensimmäisistä keittokirjoista vuonna 1570. Kirjassa hän esittelee noin 1000 erilaista reseptiä sekä erilaisia ruoantekotekniikoita ja -välineitä. Tämän lisäksi Scappin kirja oli maailman ensimmäinen kuvitettu keittokirja. Sen sivuilla parmesaani julistetaan maailman parhaaksi juustoksi ja annetaan mm. yksityiskohtainen selitys siitä, miltä täydellisesti varustellun keittiön on tuolloin kuulunut näyttää. Tätä samaa intohimoa tuodaan myös Locanda Scappin keittiöön!

Tutustu Locanda Scappiin lisää heidän nettisivuillaan!

Tilaisuudessa tarjolla 3 ruokalajin italialainen menu viineineen:

Tommasi Casisano Brunello di Montalcino

Paternoster Don Anselmo

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico

Aika: 10.10.2019 18:30

Paikka: Locanda Scappi (Kanavakatu 1, 00170 Helsinki)

Hinta: Menu juomineen 55 €/hlö (maksetaan paikanpäällä)

TILAISUUS ON TÄYNNÄ. KIITOS KAIKILLE KIINNOSTUNEILLE.

(Kuvat: Tommasi, Locanda Scappi)

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram