Raparperintö

raparperidrinkki

Raparperidrinkki maistuu kesältä

Syksyn maistuvimmat drinkit vinkkaa Tommi Avola, turkulaisen Kortteliravintola Arvon baarimestari. Tommin syysjuomissa maistuvat savu, ruis ja viimeinen häivähdys kesää.

Arvossa eritoten ruisviskistä valmistetut cocktailit ovat supersuosittuja. Kuluneen kesän hitti oli raparperilla höystetty viskisour Raparperintö, jonka pohjana on kotimainen ruisviski. Se on Tommin mielestä hinta-laatusuhteeltaan loistava tuote.

”Ruisviski tuo monta vuotta suosiossa olleeseen viskisouriin paljon lisää makumaailmaa.”

Raparperimehulla maustettu sour tuo syksyyn ihanasti kesän kaikuja. Tommin mukaan raparperimehu kestää hyvin pakastusta, mutta jos sitä ei löydy kotitekoisena, saa hyviä vastineita myös kaupasta ympäri vuoden.

Ainekset:

4 cl kotimaista ruisviskiä

2 cl tuorepuristettua sitruunamehua

2 cl munanvalkuaista

1 cl sokerisiirappia

4 cl raparperimehua

koristeeksi sitruunankuorta

Ohjeet:

Laita shakeriin kotimainen ruisviski, sitruunamehu, munanvalkuainen, sokerisiirappi ja raparperimehu. Ravista voimakkaasti jäiden kanssa ja siivilöi jäillä täytettyyn on the rocks -lasiin. Koristele sitruunankuorella.

Vinkki! Raparperimehun makeudesta riippuen voi sokeriliemen määrää säätää omaan suuhun sopivaksi.