Mitä viiniä joulupöytään: Viinit makeille herkuille ja juustoille

Kalojen, kinkkujen ja kalkkunoiden jälkeen onkin jo aika aterian lopulliselle huipennukselle; jälkiruoalle. Mausteiset kakut ja leivonnaiset, marjaiset jälkiruoat ja tummasuklaa kaikissa muodoissaan ja suolaiset juustot ovat oivallisia portviinin seuralaisia. Hedelmäkakkujen kaveriksi kannattaa taas parittaa aito vuosikertasiideri.

Aterian jälkeen maistellaan myös yhtä sun toista juustoa. Voimakkaiden, kypsien juustojen kumppanina maistuu täyteläinen punaviini, kun taas homejuustojen kanssa kelpaa nauttia makeaa jälkiruokaviiniä. Mikä jouluviini valikoituu teidän makeaan joulupöytään?

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!:

Perinteinen joulumenu – graavilohta, rosollia, silliä, kinkkua, laatikoita & puolukkajäädykettä

Erilainen joulumenu – punajuuri-vuohenjuustokeittoa, blinejä, mätimoussea, kuusigraavattua lohta, juustotarjotin & juustokakku

Helppo joulumenu – lohimoussea, silliä, rosollia, graavilohta, kinkkua, laatikoita & helppo täytekakku

Vegaaninen joulumenu – karjalanpiirakat, porkkala, hernehummus, mantelijuusto, önerkinkku ja savuporkkanat, porkkanalaatikko, marinoidut punakaalilohkot, bataatti-punajuurisalaatti & pavlova

Feiler-Artinger Beerenauslese

Feiler-Artinger Beerenauslese

Jalohomeen kuivaamista rypäleistä valmistettu makea Feiler-Artingerin Beerenauslese. Loistava kumppani marjoja sisältävien jälkiruokien, pannacotan ja jäädykkeiden kanssa.

Itävalta

19,95 €/0.375l

Alkon verkkokauppa

Graham’s Late Bottled Vintage Port

Graham’s Late Bottled Vintage Port

Graham’sin täyteläinen ja ryhdikäs portviini on loistava seuralainen sinihomejuustoille, voimakkaille ja kypsytetyille juustoille. Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. Toisin kuin kaksivuotiaana pullotettava “aito” vuosikertaportviini, LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’.

Portugali

22,69 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Viini on erittäin täyteläinen, maultaan makeahko ja rakenteeltaan harmonisen tasapainoinen. Jälkimaussa maistuvat kypsä kirsikka ja tummasuklaa. Runsas ja moniuloitteinen viini.

Italia

40,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram