Pääsiäinen on uuden alkua, uudelleen heräämistä! Kevät herättää luonnon uuteen eloon ja monet pääsiäisen elementit ovatkin hedelmällisyyden symboleita. Pääsiäiseen kuuluvat munat, tiput, puput, rairuoho, pajunkissat ja kevään keltaiset narsissit. Pääsiäisenä herkutellaan ja pöytään valitaan parhaat pääsiäisviinit!

Suomekielen sana pääsiäinen liittyy paastosta pääsemiseen – ja silloin herkutellaan! On lammasta, mämmiä, pashaa, sekä uusia herkkuja moneen makuun ja ruokavalioon!

Viini kuuluu olennaisena osana pääsiäisen nautintoihin. Mutta mitä valita perinteisten tai uusien herkkujen seuraksi? Tässä täsmäviinisuosituksemme.

Black Tower Classic Riesling – puolikuiva Saksan klassikko

Black Tower Classic Riesling – puolikuiva Saksan klassikko

Black Tower Classic Riesling tulee aurinkoisesta Pfalzista, saksalaisittain verrattain lämpimältä viinialueelta.  Classic -viinikategorian viinit valmistetaan klassisista rypäleistä ja ne tarjoavat viinien ystäville taattua laatua kuluttajaystävälliseen hintaan. Myös Pfalzissa – kuten koko Saksassa – Riesling on lajikkeena ehdoton ykkönen.

Viini on tuoksultaan kukkainen ja viheromenainen, maultaan puolikuiva ja hyvin hedelmäinen, mutta runsaat hapot sekä suussa tuntuva miellyttävä sitruksisuus tasapainottavat ryhdikkään kokonaisuuden. Jäännössokerinsa ansiosta viini sopii myös hieman mausteisellekin ruoalle ­– ja erittäin hyvin täyteläisille kampasimpukoille!

9,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Novas Gran Reserva Sauvignon Blanc

Novas Gran Reserva Sauvignon Blanc

Valle de San Antoniossa, jossa sijaitsee myös tunnettu Leyda, Sauvignon Blanc nauttii meren läheisyyden tuomasta viileydestä sekä maaperästä, joka rajoittaa lehtikasvustoa taaten siten rypäleiden laadun.

Keskitäyteläinen kuiva viini on rypälelajikkeelleen ominaisesti runsastuoksuinen. Herukan lehdet, karviaisenmarjat ja leikattu ruoho ovat myös tyypillisiä sauvignonin aromeja. Suussa hapokas, sitruksinen ja yrttinen viini toimii erinomaisesti yrttisten kasvisruokien säestäjänä samoin kuin  kalojen ja runsaiden äyriäisruokien tai hieman happamilta tuntuvien juustojenkin kanssa. Yrttilisukkeet ja vaalea liha toimivat niin ikään yhdessä tämän eurooppalaisia serkkujaan hieman runsaamman valkoviinin kera.

Emiliana on viinitalo, joka vaalii luonnonmukaisuutta käyttäen mm. viinikasvia sekä maaperää kunnioittavia vaihtoehtoisia tuholaisentorjuntakeinoja. He uskovat, että kestävän kehityksen keinoin myös itse viini on lopulta paremmin balanssissa, luonnollisempaa sekä aidompaa.

13,49€/0.75l

Tilaa tästä

Tommasi ”Crearo” – Vuoden Punaviini 2017 on oiva kumppani lampaalle

Tommasi ”Crearo” – Vuoden Punaviini 2017 on oiva kumppani lampaalle

Kun Tommasin viiniperheen 4. sukupolvi istutti Cabrnet Francia Conca d’Oroon – yhdelle arvostetuimmista viinitarhoista Valpolicella Classicon sydämessä – saattoi muutama kulmakarva kohota. Alueen kuuluisien viinien sallitut rypälelajikkeet ja niiden sekoitussuhteet on tarkoin määritelty, mutta nyt viinintekijä päätti supertoscanalaisten tapaan astua kohti tulevaisuutta ja luoda jotain uutta. Syntyi Crearo – ”supervenetolainen”, jonka nimi viittaa italiankieliseen verbiin creare (=luoda, perustaa).

Crearo on rohkea ja tyylikäs esimerkki onnistuneesta innovaatiosta, jossa Cabernet Francin rouheus täydentää Corvina Veronesen muhkeita aromeja. Täyteläinen ja tiivis viini on tulvillaan jännittäviä, toisiaan täydentäviä aromeja aina hillotusta kirsikasta nahkaan ja soramaahan, pippurista orvokkiin ja paahdetusta kahvista kuivattuun luumuun. Valpolicellan alueelle tyypillinen hapankirsikkainen hapokkuus ja pehmeä tanniinisuus tasapainottavat uhkeaa kokonaisuutta. Viinin rustiikki ja rikas makumaailma on suussa eläväinen ja erittäin pitkä.

Onneksi olkoon Tommasit! Sekä Vuoden Viini –raati että suomalainen viiniyleisö olivat yksimielisiä valitessaan Crearon parhaaksi punaviiniksi 2017!

19,49€/0.75l

Tilaa tästä

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon – monikäyttöinen punaviini, joka sopii myös vegaaneille

Viña Maipo Reserva Vitral Cabernet Sauvignon – monikäyttöinen punaviini, joka sopii myös vegaaneille

Chilen Maipo laakso on yksi maan perinteikkäimmistä ja parhaista viinintuotantoalueista. Viña Maipo on valmistanut viiniä vuodesta 1948 lähtien vaalien edelleen pitkiä perinteitä, joilla pieni Maipon kylä saa edelleen elantonsa. Viña Maipo on kasvanut yhdeksi suosituimmista ja laadukkaimmista merkeistä viinintekijänsä Max Weinlaubin avulla.

Tämä täyteläinen punaviini maistuu kypsän herukkaiselta, karhunvatukkaiselta, kevyen puolukkainen ja maustepippuriselta.

Viini on monikäyttöinen erilaisten liharuokien seurana, mutta sopii myös kasvisproteiiniruokien kanssa. Tämän viinin valmistuksessa ei ole käytetty mitään eläinperäisiä ainesosia, joten sitä voi hyvin suositella myös vegaaneille.

8,98€/0.75l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Reserva Shiraz

Casillero del Diablo Shiraz sopii lampaalle

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu maanläheisen marjaisalle. Siitä voi aistia luumua, karhunvatukka, kuivattua mustikkaa ja miellyttävää multaisuutta. Suussa kuiva, täyteläinen ja suorastaan rotevanhenkinen viini maistuu muhevan lämminhenkiselle ja hieman pippuriselle. Keskihapokas ja pehmeätanniininen viini on varsin suunmyötäinen nuorekkuudestaan huolimatta ja jättää jälkeensä lämpimän, hieman mausteisen vaikutelman.

Viini sopii oivallisesti runsaan makuisille liharuoille kuten lampaalle ja riistalle. Hintaluokassaan löytö!

10,49€/0.75l

Tilaa tästä

Sol de Malaga – ”Malagan aurinko”

Sol de Malaga – ”Malagan aurinko” sopii tuhdeille ja makeille jälkiruoille

Sol de Malaga – ”Malagan aurinko” on väkevöity viini, jossa makeiden viinien kuningasrypäle Muscat of Alexandria ja Etelä-Espanjan erikoisuus Pedro Ximenéz ovat tasavertoisesti edustettuina. Niiden rypäleet poimitaan aurinkoisessa Malagassa sokeripitoisuuden saavuttaessa huikeat 300g/litra!

Alkoholikäyminen keskeytetään tisleellä, jonka jälkeen viiniä kypsytetään tammitynnyreissä kuuden kuukauden ajan. Makean viinin alkoholiprosentti on 15, ja 210 gramman jäännössokeri on omiaan hyvinkin makeiden jälkiruokien kumppaniksi.

Suklaanruskean värinen viini tuoksuu runsaan mausteiselle. Sen täyteläistä makumaailmaa hallitsevat kuivattu luumu, rusinat ja paahdetut pähkinät. Suutuntuma on öljyinen, ja jälkimaku mausteinen. – Oivallinen viini voimakasaromisille erittäin täyteläisille jälkiruoille!

14,99€/0.75l

 

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram