Kantarellit, tatit, mustatorvet, suppilovahverot, porcinit, tryffelit… Kun metsä tarjoilee parastaan, on syytä panostaa myös aterian juomapuoleen. Sienet rakastavat viiniä, ja ruoan ja viinin yhdistämisen perussäännöt muistamalla pääsee jo pitkälle: kevyelle kevyttä, tuhdille tuhtia, hapokkaalle ja rasvaiselle hapokasta, makealle makeaa. Millainen viini sienille sitten kannattaisi valita? Viiniposti valitsi K-Ruoalle viinisuositukset sienille! Yksi punaviini ja yksi valkoviini, jotka nostattavat sieniateriasi uudelle tasolle.

Tommasi Valpolicella

Tommasi Valpolicella

Mainio yleisviini niin kotiseurusteluun kuin ruoan kaveriksikin! Kevyt, ihanan rustiikkinen ja mehukas punaviini sopii sienille loistavasti. Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu tyypilliselle laadukkaalle valpolicellalle: kirsikkaa ja hapankirsikkaa, karpaloa ja luumua sävyttävät hento tammen paahteisuus, miellyttävä mausteisuus sekä alkava nahkaisuus. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas, keskitanniininen ja varsin mehukas.

Tommasin valpolicellan hieno, kevyen gastronominen rakenne sekä rustiikki tyyli ovat omiaan runsaanmakuisille sieniruoille!

12,99 €/0.75l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc

Casillero del Diablo Reserva Especial Sauvignon Blanc on suussa kuiva ja raikkaan hapokas. Vaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksusta voi löytää mustaherukan lehteä, sitruunaruohoa, sitruunamelissaa ja karviaismarjoja. Erinomainen viini erilaisten sieniruokien, merenelävien tai salaattien kanssa. Chilen johtava viinitalo Concha y Toro lanseerasi maailmanlaajuisesti odotetun Casillero Reserva Especial viinisarjan keväällä. Viini on peräisin 50 hehtaarin alueelta “El Triangulo” viinitarhalta Casablancasta, jossa on graniittinen ja savinen maaperä. Etiketin punainen väri on saanutkin inspiraationsa viinitarhan punertavasta maaperästä.

Tyylikkään puhdas sauvignon blanc sopii erityisesti herkemmille, yrttimaustetuille sienille.

12,48 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.