Rapujuhlat kuuluvat Suomen kesään! Tässä sinulle rapuviinit eri hintaluokista!

Rapujuhlissa tarjoillaan ryhdikkäitä, raikkaan hedelmäisiä ja vivahteikkaita valkoviinejä. Klassiset rapuviinit tulevat Ranskasta, esimerkiksi Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit ovat parhaasta päästä! Myös Alsacesta löytyy mallikkaita mineraalisia ja aromikkaita rapuviinejä. Jos rapujen kanssa on tapana nauttia snapseja, vaativat makusensorit riittävästi voimaa myös valkoviiniltä. Ilman snapseja myös herkän aromikkaat, hapokkaat mutta hedelmäiset valkoviinit kruunaavat juhlaillan!

Kurkkaa viinit alta ja hanki ravut Viinipostin suosittelemista rapukaupoista!

Reseptejä ja inspiraatioita K-Ruoan sivuilta!

Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc

Gustave Lorentz L’ami des Crustacés Pinot Blanc

Äyriäisille ja muille mereneläville räätälöity viini on valmistettu pääosin Pinot Blanc ja Pinot Auxerrois lajikkeesta. Viini on kuiva ja siinä on eloisa hapokkuus sekä miellyttävä mineraalisuus. Runsas hedelmäisyys ja kirpeätkin sitruksiset aromit ovat säilyneet raikkaina terästankeissa. Viinin tuoksussa on kypsää hedelmäisyyttä ja valkoisia kukkia. Sitruksinen kirpeys tuntuu kielen kärjellä. Tasapainoinen kokonaisuus!

12,98 €/0.75l

Ranska

Alkon verkkokauppa

Franck Millet Sancerre

Domaine Franck Millet Sancerre

Upea, tyylikäs kokonaisuus paritettavaksi rapujen kanssa.

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on sancerrelle tyypillinen: runsas, mutta hienostuneen yrttinen. Kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy vielä limellä ja vihreällä omenalla. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta. Rapujen suolaisuus ja viinin hapokkuus tasapainottavat toinen toistaan.

20,98 €/0.75l

Ranska

Alkon verkkokauppa

de Ladoucette Pouilly-Fumé

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Ravut ovat arvokasta perinneruokaa ja vaativat seurakseen arvoisensa viinin. de Ladoucette Pouilly-Fumé on ollut rapujuhlien klassikko jo lähes viiden vuosikymmenen ajan. Aromaattinen ”kaikkien sauvignon blancien äiti” sopii aromimaailmaltaan täydellisesti rapupöytään.

36,90 €/0.75l

Ranska

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram