Klassiset rapuviinit ovat sauvignon blanc- ja rieslingrypäleistä valmistetut viinit. Ranskan Sancerre- ja Pouilly-Fumé -viinit ovat parhaasta päästä. Ranskan Alsacen, Saksan ja Uuden maailman rieslingeistä löytyy mallikkaita rapuviinejä. Myös chardonnay -rypäleestä valmistettu raikas chablis on tunnetusti hyvä äyriäisviini, mutta saman rypäleen vahvasti tammitettuja versioita kannattaa välttää.

Viiniposti valitsi parhaat viinit ravuille. Kurkkaa viinit alta ja hanki ravut Viinipostin suosittelemista rapukaupoista!

Domaine Franck Millet Sancerre

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on sancerrelle tyypillinen: runsas, mutta hienostuneen yrttinen. Siitä voi aistia herukanlehteä, nokkosta, karviaista ja vastaleikattua ruohoa. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy vielä limellä ja vihreällä omenalla. Jälkimaku on pitkä ja runsaan mineraalinen. Viini sopii erinomaisesti ravuille sekä monille muille ruoille, jotka kaipaavat runsasta hapokkuutta: savukalat, muikut, lohi… Upea, tyylikäs kokonaisuus on klassinen pari myös vuohenjuustolle ja simpukoille.

19,95 €/0.75l

Tilaa tästä

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio & hanapakkaus

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio on monikäyttöinen valkoviini Valpolicellan sydämestä! Kalpean kuun värinen viini tuoksuu lajikkeelleen tyypillisesti trooppisilta hedelmiltä. Se on hyvin puhdas, kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen jättäen suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta. Parita viini rapujen lisäksi muun muassa kevyiden alkupalojen tai herkän kalan kanssa. Mainio myös juhlien seurusteluun!

12,99 €/0.75l

Viinistä saatavilla myös hanapakkaus (36,58 €/3.0l). Katso viini Alkosta.

Tilaa tästä

Gustave Lorentz L’ami des Crustacés Pinot Blanc

Tämän viehkon pinot blanc -valkoviinin etiketti ei jätä mitään arvailujen varaan: se kertoo suoraan, minkä ruokien kanssa se kannattaa yhdistää. L’ami des Crustacés: eli merenelävien ystävä on omiaan rapujen, simpukoiden, osterien, sushin ja oikeastaan minkä tahansa meressä asustelevan kanssa. Viinin hedelmäisyyttä taittaa miellyttävä hapokkuus ja raikkautta tuo hento mineraalisuus. Tyylikäs pullo solahtaa kauniisti rapujuhlien kattaukseen tai simpukkapöytään.

12,99 €/0.75l

Tilaa tästä

Suositun Casillero del Diablo sarjan Sauvignon Blanc on kuiva, raikas ja tasapainoinen viini, jossa on mukava hapokkuus

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc

Kuiva, raikas ja tasapainoinen viini, jossa on mukava hapokkuus. Maku on intensiivinen, keltaomenainen, sitruksinen, hennon herukanlehtinen ja kevyen karviaismainen. Väri on läpikuultavan keltainen. Tuoksussa voimakkaasti trooppista hedelmää, valkoista persikkaa ja sitrusta. Oiva valinta rapu-, kala- ja kasvisruokien kanssa. Sopii myös hyvin viilennettynä seurustelujuomaksi. Elegantti viini, jossa on miellyttävä, pitkä jälkimaku.

10,49 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.