Juhannus lähestyy ja herkkuja notkuvien pöytien suunnittelu alkaa. Juhannuksena nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta sekä kokoonnutaan lähimmäisten kanssa tunnelmoimaan keskikesän juhlaa. Millaiset juhannusviinit sitä valitsisi tänä vuonna? Hanapakkaus on oiva valinta suuremmalle seurueelle!

Juhannuksen juhliin sopivat loistavasti hanapakkaukset. Viinien hanapakkaukset eivät kolise ja niistä riittää suuremmallekin seurueelle. Tiesitkö, että avattuna hanapakkaus säilyy jääkaapissa jopa 2-3 viikkoa?

Miten valita oikeanlainen grilliviini? Viiniposti vinkkaa grilliviinien valinnassa!

Kuinka paljon viiniä tulisi varata juhliin tai illanistujaisiin? Paljonko eri kokoisista pulloista riittää? Viiniposti kokosi yleisimmät pullokoot ja kuinka monta annosta näistä riitää!

Kurkkaa alta Viinipostin TOP 3 valkoiset ja punaiset hanapakkaukset juhannuksen ja kesän juhlien viettoon!

Tommasi Valpolicella

TOP 3 punainen: Tommasi Valpolicella

Miellyttävän suoraviivaisen luumuinen ja kirsikkainen viini on suussa kuiva mutta mehukas ja lempeästi tanniininen. Erittäin monikäyttöinen viini suurellekin joukolle ja monelle ruokalajille.

Kevyt, kirsikkainen ja mehukas valpolicella sopii myös seurusteluun ja kulkee kätevästi niin veneeseen, mökille kuin piknikillekin! Seurustelun lisäksi pasta, pizza, vaalea liha ja kasvisruoat sekä tuorejuusto

39,98 €/3.0l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Malbec on yksi Chilen kuuluimmista viineistä ja se on kuin tehty kesän grillijuhliin

TOP 3 punainen: Casillero del Diablo Malbec

Yksi Chilen kuuluisimmista viineistä on kuin tehty kesän grillijuhliin. Kun grillissä on punaista lihaa, ribsejä tai raakamakkaroita, niin tämä tummasävytteinen, mehevä ja täyteläinen viini on elementissään. Casillero del Diablo Malbec on paahteinen, kypsän marjainen ja hieman yrttinen, mikä tukee täyteläistä, mutta nuorekkaan marjaista makumaailmaa. Viinissä on kypsät tanniinit ja kevyttä hapokkuutta, jotka antavat sille hyvää ryhtiä ja jättävät mukavan lämmittävän jälkimaun. Kokeile myös mausteisten kasvisruokien tai piknikillä juustojen ja hillon seurana.

33,48 €/3.0l

Tilaa tästä

Bordeaux-punaviini on pakattu tukevaan puulaatikkoon

TOP 3 punainen: Château Lhorens

Kolmelitrainen keskitäyteläinen bordeaux-punaviini on pakattu tukevaan puulaatikkoon, johon tekstit on tehty laserilla polttamalla. Kyse ei ole kuitenkaan pelkistä kuorista, vaan itse viini on grilliruokien miellyttävä seuralainen, josta löytyy niin mausteisuutta kuin tumman kirsikan aromejakin. Viini ei ole liian tanniininen, vaan se sopii nautiskeluun ja seurusteluun myös sellaisenaan.

Château Lhorensin kehtaa viedä mökkituliaisiksi vaativallekin viinin ystävälle, ja kun pakkaus tyhjenee, voi laatikosta askarrella vaikkapa linnunpöntön. Laatikkoa voi myös käyttää uudelleen, sillä sen pohja on avattava. Laatikko soveltuu myös saunan lämmittämiseen….

44,90 €/3.0l

Tilaa tästä

Black Tower Riesling Gewürztraminer

TOP 3 valkoinen: Black Tower Riesling Gewürztraminer

Uutuusviini Alkossa! Puhdaspiirteinen ja pirtsakka valkoviini, josta voi erottaa persikan, omenan ja päärynän aromeja. Tämä puolikuiva viini sopii erityisesti kesäisten ruokien kanssa, mutta myös ruokaisat salaatit, kulhoruoat sekä itämaiset ja tuliset ruoat voi huoletta parittaa tämän uutuuden kanssa!

35,60 €/3.0l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Chardonnay toimii erinomaisesti juhlien noutopöydän ruokien kanssa

TOP 3 valkoinen: Casillero del Diablo Chardonnay

Loistava viini, josta riittää tarjoiltavaa isommallekin porukalle. Casillero del Diablo Chardonnay toimii erinomaisesti juhlien noutopöydän ruokien kanssa ja tuhdimmatkin grillissä paahdetut kasvikset ja savustetut kalat sointuvat tälle klassikkoviinille. Casillero del Diablo Chardonnay on Chilen maineikkaimman viinitalon Concha y Toron raikas, kuiva ja eksoottisen hedelmäinen valkoviini. Viinin mausta löytyy vaniljaa, sekä vaaleita hedelmiä kuten ananasta, sitrusta ja persikkaa. Viinissä on lievää paahteisuutta ja pitkässä jälkimaussa kirpeää hapokkuutta.

33,48 €/3.0l

Tilaa tästä

Frontera Chardonnay

TOP 3 valkoinen: Frontera Chardonnay

Kun olet lähdössä veneretkelle tai piknikille ystävien ja perheen kanssa, niin tämä pirteä ja raikkaan hedelmäinen viini on kuin tehty mukaan otettavaksi. Viini on kuiva ja aromeissa voi löytää punaista omenaisuuttaa ja eksoottisia hedelmiä. Maku on rapsakan hapokas, kypsän hedelmäinen ja jälkimaultaan pehmeä. Viini toimii loistavasti punalihaisten kalojen ja ruokaisten salaattien kanssa. Frontera on vuosi vuodelta ollut yksi Alkon myydyimpiä valkoviinejä ja eikä syyttä.

28,99 €/3.0l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.