Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita kuohuvia tulee tässä! Listassa viiden tähden viinit, hinta-laatusuhteeltaan LÖYTÖ viinit sekä sydämiä (=luonteikas viini) keränneitä kuohuvia. Nappaa siis mukaasi alta hyvä kuohuviini illanviettoon!

Viinilehden raadin, eli Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon, tehtävänä on arvioida Alkon olemassa olevaa viinivalikoimaa sekä sen uusia tulokkaita. Arvioinnissa he pisteyttävät viinit hinta-laatusuhteen mukaan sekä antavat tähtiä yhdestä viiteen. Tämän lisäksi viini voi ansaita myös sydämen ❤️=Luonteikas viini -arvion.

Hinta-laatusuhteen he arvioivat seuraavalla pisteytyksellä:

-2: Ryöstö

-1: Kallis

0: Laatu vastaa hintaa

1: Edullinen ostos

2: LÖYTÖ viinit

Kurkkaa myös lista parhaimpia pisteitä saaneista syksyisistä punkuista!

Tommasi Pinot Grigio valittiin Vuoden Hanaviiniksi 2020, tutustu LÖYTÖ arvion saaneeseen valkkariin täältä!

Calvet Celebration Brut Rosé

Calvet Célébration Rosé Brut

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio:Hersyvän eloisa tuoksu tuo mieleen vadelman, mansikan ja kypsän punaherukan. Viinissä on myös kainoa omenaisuutta ja persikkaa. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi erotettavissa hentoa rusinaisuutta, kukkaisuutta ja reilua sitruksisuutta. Vienot kuplat korostavat tuoretta marjaisuutta ja ryhtiä tuovaa hapokkuutta. Kokonaisuus jättää raikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus:Eväsretkien ilostuttajaksi.

Ranska

9,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut

Fernand Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut 0,375l

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

1=Edullinen ostos

Arvio:Tyylikkään hedelmäinen, hieman paahteinen, persikkainen ja pähkinäinen, makean mausteinen tuoksu. Kuiva maku toistaa tuoksun vivahteet. Maussa on lisäksi keksimäisyyttä, kypsää omenaa ja kermaisuuttakin. Monivivahteisen tyylikästä makua ryhdittää hienostuneet kuplat. Viini jättää pitkään maistuvan, pähkinäisen ja paahteisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Paistetut tai grillatut kala- ja äyriäisruoat.”

Viinistä on saatavilla myös 0,75l pullo (17,98 €/0.75l).

Ranska

11,90 €/0.375l

Alkon verkkokauppa

Herres Riesling Extra Trocken

Herres Riesling Extra Trocken

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio:Melko avoin, persikkaa, omenaa, sitruksia, kukkaisuutta ja hunajaakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on lähes kuiva toistaen tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi persikan kiveä, sekä hentoa vahamaisuutta ja petrolia. Hennon makea suutuntuma saa ryhtiä sitruksisesta hapokkuudesta, makeasta mausteisuudesta ja suutuntumaa ryhdittävistä kuplista. Kokonaisuus jättää tasaisen, harmittoman jälkivaikutelman.

Ruokasuositus:Monikäyttöinen ruokakuohuva. Vaikkapa hieman maustetumpienkin kala-, äyriäis- ja kasvisruokien seuraan.”

Saksa

11,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Villa Conchi Magnum Cava Brut

Villa Conchi Cava Brut

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio:Avoin, kypsän omenainen, päärynää, paahteisuutta ja mausteisuutta huokuva tuoksu. Kuiva maku on sekin paahteinen ja omenainen. Viinissä on jopa hieman makeahkoja vivahteita. Suutuntumaltaan pehmeät kuplat kantavat makua hieman meloniseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus:Paistetut punalihaiset kalaruoat.

Espanja

12,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Arvio:Tuhti tuoksu on leveä ja runsaan avoin. Siitä voi erotta muun muassa kermaisen toffeen, pähkinän ja savun piirteitä. Kuiva maku on jo kehittynyt ja seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntuma on melko pehmeä ja hedelmäinen. Greippinen hedelmähapokkuus tuo viiniin ryhtiä ja eloisuutta. Kokonaisuus on monivivahteinen ja hienovaraisesti hiivainen, jättäen pitkään suussa viipyvän, paahteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus:Juhlan nostattaja.

Ranska

29,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

J. Charpentier Millésime Champagne Brut 2009

****-tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

❤️=luonteikas viini

Arvio:Tyylikkään monivivahteinen, kehittynyt ja avoin tuoksu. Siinä on reilusti omenaa, sitruksia, pähkinäisyyttä ja paahteisuutta. Kuiva maku seuraa tarkasti tuoksun vivahteita. Viinissä on lisäksi mineraalisuutta, mausteisuutta, valkoherukkaa ja jopa karviaiseen, sekä passionhedelmään vivahtavia piirteitä. Pikkuruisen tyylikkäät kuplat tukevat sitruksisen hapokkuuden antamaa ryhdikkyyttä ja kokonaisuus jättää kehittyneisyydestään huolimatta eloisan ryhdikkään, hieman suuta supistavan, paahteisen jälkivaikutelman joka nostaa reilusti veden kielelle.

Ruokasuositus:Paistetut kalat ja äyriäiset hapokkaiden kastikkeiden kera.”

Ranska

39,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Gusbourne Blanc de Blancs Brut

Gusbourne Blanc de Blancs Brut 2014

****-tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Arvio: “Avoin ja kypsän hedelmäinen, hieman kehittynyt, paahteinen, sitruksinenkin, keltaisia omenoita ja keltaisia luumuja aromeiltaan muistuttava tuoksu on varsin tyylikäs. Kuiva, tuoksun aromit toistava maku on hedelmäinen ja suutuntumaltaan pirteä. Siinä on sitruksisuutta, greippiä, yrttisyyttä ja mineraalisuuttakin. Veden kielelle nostava, joulun makeita mausteita muistuttava jälkivaikutelma supistaa hieman suuta.

Ruokasuositus:Vaalealihaisten kalaruokien ja äyriäisten seuraksi.

Englanti

54,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

***** -tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio:Melko avoin, monivivahteinen, harmoninen ja elegantti tuoksu. Hedelmäisiä vivahteita täydentävät paahteiset, kermaiset ja hennon pähkinäisetkin sävyt. Runsashedelmäinen maku on kuiva ja melko leveä. Maussa on makeaa omenaa, aprikoosiam, mineraalisuutta, yrttisyyttä ja jopa kahviinkin vivahtavia aromeja. Tyylikkäät, pehmeät kuplat tuovat moniulotteiseen makuun eloisuutta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, leveän paahteisen, sitruksisia ja kermaisiakin vivahteita tarjoavan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus:Tyylikkäät kala- ja äyriäisruoat paistettuna.”

Ranska

55,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram