Pitkään kypsytetty lammaspata kaipaa rinnalleen hyvää punaviiniä, josta löytyy marjaisuutta sekä täyteläisyyttä. Olemme poimineet sinulle kolme erinomaista viinivaihtoehtoa, joista voit valita sinua miellyttävän kaverin lammaspadalle. Katso alta lammasviini!

GR 174

GR 174

2014, 17,99

GR 174 on Prioratin halki kulkeva kaunis tie, ja nimi on valittu kuvastamaan viinin tyyliä. Siinä yhdistyvät kahden tarhan ominaisuudet: Casa Granin tuoreus ja hedelmäisyys sekä La Fredatin mineraalisuus, rakenne sekä mustien marjojen aromit. Viini on myös sekoitus tilan kaikista viljellyistä rypälelajikkeista (Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Samsó, Syrah, Merlot ja Cabernet Franc).

Syvän kirsikanpunainen viini tuoksuu leveästi luumuilta, karhunvatukalta, mustaviinimarjoilta, metsävadelmilta, balsamicolta, lakritsilta ja pippurilta. Suussa se on elegantti, ruokaisan täyteläinen ja pehmeän tanniininen ja hieman mineraalinen. Lämmin jälkimaku. Mausteisetkin, tuhdit liharuoat sopivat tälle muhkealle prioratille.

Group Perelada Cellarin projekti Casa Gran del Siurana aloitettiin vuonna 2000 valitsemalla potentiaaliset alueet ja niihin parhaiten sopivat lajikkeet. Casa Gran kasvattaa punaisessa aluuviaalisedimenttisessä hiesu-savimaaperässään Garnatxaa, Caranyenaa, Syrah´ta, Cabernet Sauvignonia ja Merlot’a. La Fredatin maaperä on Prioratille ominaista kivistä Llicorellaa, murtunutta liuskekiveä hyvin ohuin kerroksin. Garnatxa, Samsó, Cabernet Sauvignon ja Syrah menestyvät tarhan pengerretyillä terasseilla, jotka ehkäisevät veden huuhtoutumista runsaitten sateiden aikaan.

Tilaa tästä

Tommasi Arele

Tommasi Arele

2014, 17,89

Arele-nimi viittaa perinteisiin säleikköihin, joissa Valpolicellan alueella amarone-viiniin tarkoitetut rypäleet kuivattiin ennen käyttämistä. Tapa on ikivanha, jo roomalaisten tiedetään kuivanneen rypäleitä aromien sekä sokerin tiivistämiseksi. Tommasin perhe on ollut eräs tekniikan ja eritysesti amaronen tärkeistä ”suurlähettiläistä”, ja nykyään tiiviit, voimakasaromiset ja –alkoholiset viinit ovat haluttuja kaikkialla maailmassa.

Arele on sekoitus perinteisiä Valpolicellan lajikkeita Corvinaa (70%) ja Rondinellaa (15%), Veneton alueella paljon käytettyä Merlot’a (5%) ja miltei unohdettua vanhaa lajiketta Oselataa (5%). Osaa rypäleistä kuivataan 40 päivän ajan ennen käyttämistä sekä tuoreista rypäleistä tehtyyn viiniin sekoittamista. Viini kypsyy slavonialaisissa tammitynnyreissä 12kk.

Intensiivisen rubiininpunainen väri, kutsuvassa tuoksussa hillottua vadelmaa, tummaa kirsikkaa, luumua ja yrttejä, mustapippuria. Suussa täyteläinen, makeahkon hilloinen mutta hapankirsikkaisen hapokas ja mausteinen, hennon nahkainen ja paahteinen, pehmeän tanniininen.  Voidaan nautiskella sellaisenaan, tai kovien juustojen kera. Tummat liharuoat sopivat myös erinomaisesti, erityisesti jos kastikkeessa tai lisukkeessa on jokin makeahkon marjainen komponentti!

 

Tilaa tästä

Trio Cabernet Sauvignon, Shiraz,  Cabernet Franc

Trio Cabernet Sauvignon, Shiraz,  Cabernet Franc

10,48

Trio-sarja on modernin chileläisen viininvalmistusajattelun hedelmiä. TRIO-viineissä on kyse kolmen eri rypälelajikkeen toisiaan tukevasta vuorovaikutuksesta: Cabernet Sauvignon tuo väriä, hapokkuutta sekä tanniineja eli ns. ryhdin, kun taas hedelmäisempi Shiraz muhkeita aromeja. Cabernet Franc on ”poikaansa” Cabernet Sauvignonia herttaisempi, ja tuo blendiin eleganttiutta. Viinitekijänä on Ignacio Recabarren (joka on myös yhtiön Carmenénère-ikoniviinin, Carmin de Peumon tekijä).

Syvä rubiininpunainen väri, tiivis ja tummien marjojen sävyttämä tuoksu: mustaherukkaa, tummia kirsikoita, luumua, karpaloa. Suussa täyteläinen, hyvähappoinen ja –tanniininen, lämmin viini lisää edellisiin aromeihin savuisuutta, pippuria, suklaata ja himan multaisuutta. Jälkimaku kuivattaa suuta sopivasti tehden siitä kelpo ruokaviinin voimakkaille liharuoille, myös yrttisille tai mausteisille – ei kuitenkaan tulisille tanniinien ja runsaan alkoholin takia.

Viña Concha y Toro sai alkunsa vuonna 1883, kun aatelismies Don Melchor de Concha y Toro istutti ensimmäiset viiniköynnöksenä Maipon laaksoon. Viiniköynnökset hän oli tuonut Bordeauxista Ranskasta. Nykyään Viña Concha y Toro on Chilen suurin viinitalo, jonka viinejä nautitaan yli 130 maassa ympäri maailmaa.

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.