Meitä suomalaisia on hellitty lämmöllä tänä kesänä. Helteiden vuoksi ruoalta kaivataan usein keveyttä. Kesä onkin parasta salaattien aikaa. Viiniposti kokosi viinisuositukset salaatille, joka ilmentää kesän raikkautta! Valitse salaateille sekä kesäisille ruoille raikkaita ja kevyitä valkoviinejä. Alla suosituksemme!

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling

Black Tower Classic Riesling tulee aurinkoisesta Pfalzista, saksalaisittain verrattain lämpimältä viinialueelta.  Classic -viinikategorian viinit valmistetaan klassisista rypäleistä ja ne tarjoavat viinien ystäville taattua laatua kuluttajaystävälliseen hintaan. Myös Pfalzissa – kuten koko Saksassa – Riesling on lajikkeena ehdoton ykkönen.

Viini on tuoksultaan kukkainen ja viheromenainen, maultaan puolikuiva ja hyvin hedelmäinen, mutta runsaat hapot sekä suussa tuntuva miellyttävä sitruksisuus tasapainottavat ryhdikkään kokonaisuuden. Jäännössokerinsa ansiosta viini sopii myös hieman mausteisellekin ruoalle, mutta se toimii erinomaisesti myös seurusteluun tai kesäisten salaattien seurana.

9,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Casillero del Diablo Chardonnay

Casillero del Diablo Chardonnay

Chilen maineikkaimman viinitalon Concha y Toron raikas ja kuiva valkoviini. Tämä Chardonnay on oiva valinta kesäiseen pöytään runsaiden salaattien, kalaruokien tai vaalean lihan seuraksi. Loistava viini myös seurustelujuomaksi!

Viinin mausta löytyy vaniljaa sekä vaaleita hedelmiä kuten ananasta, sitrusta ja persikkaa. Viinissä on lievää paahteisuutta ja pitkässä jälkimaussa kirpeää hapokkuutta. Tuoksu myötäilee makumaailmaa korostaen raikautta, hedelmää ja kevyttä paahteisuutta.

10,49 €/0.75l

Tilaa tästä

Zenato PInot Grigio

Zenato Pinot Grigio

Zenaton intohimo ja omistautuminen Valpolicellan alueelle alkoi 1960-luvulla, jolloin Sergio Zenato aloitti nykyään jälkeläistensä jatkaman työn. Verrattain lyhyessä ajassa Zenato on noussut yhdeksi alueen arvostetuimmista tuottajista sekä suomalaisten kestosuosikeista.

Pinot Grigio on yksi Koillis-Italian viljellyimmistä lajikkeista. Lajike viihtyy niin hyvin Veneton ja Friulin alueilla, että moni unohtaa lajikkeen olevan alun perin Ranskasta lähtöisin. Italialaiset pinot grigiot ovat hyvin suosittuja ympäri maailman eikä ihme: kevyet ja keskihapokkaat viinit sopivat mainiosti moneen keittiöön puhumattakaan helpotuksesta, jota ne hyvin viilennettyinä tarjoavat kuumiin kesäpäiviin.

Zenaton pinot grigio on vaalean vihertävänkeltainen viini, joka tuoksuu hennon omenaiselle, persikkaiselle ja valkopippuriselle. Kevyt ja keskihapokas kokonaisuus on kuiva ja raikas, mutta varsin suunmyötäinen etenkin pienen jäännössokerinsa ansiosta. Ilahduttavan mutkaton ja puhdas viini sopii hyvin viilennettynä kippistelyyn sekä moneen ruokaan: kevyiden kalaruokien – niin lämpimien kuin kylmienkin – lisäksi se nauttii yrttien makumaailmasta. Kevyet kasvispastat ja risotot ovat myös paikallisten suosikkeja.

11,98 €/0.75l

Tilaa tästä

Domaine Franck Millet Sancerre

Sancerre on ”Sauvignon Blancin kuningaskunta”, joka sijaitsee Loiren mutkassa Ranskan keskellä. Vaikka alueelta on miltei 500 kilometriä nykyiseen meren rantaan, on sen ainutlaatuinen maaperä muodostunut muinaisen meren ansiosta: Kalkki- ja piikivi ovat muinaisten eliöiden jäänteitä, joita Sancerren kukkulajono sisältää erityisen runsaasti. Alueen sauvignon blancit ovat erityisen hienostuneita ja mineraalipitoisia.

Franck ja Betty Millet saivat 23 hehtaarin viinitilan haltuunsa vuonna 1991, ja heidän tinkimätön työnsä on palkittu usein palkinnoin – meillä Suomessa heidän Sancerrensa voitti hopeaa Vuoden Viinit -kilpailussa. Satoa rajoittamalla rypäleiden sisältämä mehu tiivistyy, ja lopputuloksena on laadukas viini, jolla on myös ikääntymispotentiaalia.

Vaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on sancerrelle tyypillinen: runsas, mutta hienostuneen yrttinen. Siitä voi aistia herukanlehteä, nokkosta, karviaista ja vastaleikattua ruohoa. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, tiivis makumaailma täydentyy vielä limellä ja vihreällä omenalla. Jälkimaku on pitkä ja runsaan mineraalinen. Upea, tyylikäs kokonaisuus on klassinen pari vuohenjuustolle ja simpukoille, mutta sopii erinomaisesti moneen ruokaan, joka kaipaa runsasta hapokkuutta: savukalat, muikut, lohi…

19,95 €/0.75l

Tilaa tästä

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.