Ohjeet
Tiina Rantanen (Kotilieden Himahella-blogista tunnettu) neuvoo, kuinka klassinen italialainen tomaattikastike valmistuu! Kokkaa broileria Tiinan tapaan:
- Valmista/lämmitä italialainen tomaattikastike (respeti alla!). Jos käytät kuivattuja sieniä, murentele ne jo valmistusvaiheessa tomaattikastikkeen joukkoon. Jos käytät tuoreita sieniä, paista niitä hetki voissa pannulla. Silppua basilika kastikkeen joukkoon.
- Pane broilerin koipi-reidet voideltuun uunivuokaan. Levitä tomaattikastike ja oliivit broileripalojen päälle. Mikäli tomaattikastike on sakeaa, lisää vuokaan punaviiniä tai kanalientä.
- Kypsennä broileria 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa paahdetun kvinoan tai keitetyn kuskusin ja Chianti Classicon kanssa.
Italialainen tomaattikastike
Italialainen tomaattikastike on monen herkullisen ruoan perusta. Sitä kannattaa tehdä kerralla iso annos ja pakastaa ylimäärä myöhäisempää käyttöä varten. Valmiin kastikkeen joukkoon voi lisätä lihapullia tai kypsää jauhelihaa, härkistä/nyhtökauraa tai säilöttyä tonnikalaa/savustettuja simpukoita. Nauti kastike pastan, parmesaanin ja Chianti Classicon kanssa. Kastiketta voi käyttää myös pizzassa.
- Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili, josta siemenet ovat poistettu.
- Kuullota sipulisilppuja ja chiliä 10 minuuttia öljyssä miedolla lämmöllä. Älä anna ruskistua. Lisää balsamico ja anna seoksen kiehahtaa.
- Lisää sokeri, tomaattimurska, vesi ja kanelitanko/fenkolinsiemenet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä, silloin tällöin sekoittaen 45-60 minuuttia. Mitä pidempi haudutusaika, sitä maukkaampi kastike.
- Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa.
- Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 1/2 desilitraa hyvää neitsytoliiviöljyä. Älä keitä enää.
Kokeile myös Tiinan entrecôtea venetolaiseen tapaan ja kurkkaa mikä viini on täydellinen pihviviini!