Ohjeet
Mikä punaviini entrecotelle sopisi? Kokkaa entrecote venetolaiseen tapaan Tiina Rantasen reseptillä:
- Teen ensin marinadi. Kiehauta viiniä, sokeria ja mausteita viitisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- Pane lihat laakeaan vuokaan ja kaada maustettu punaviini lihan päälle. Marinoi lihoja 1/2-3 vuorokautta.
- Tee maustevoi. Sekoita ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa keskenään. (Anjovis antaa maustevoille pikantin säväyksen, mutta sen voi hyvin jättää poiskin.) Muotoile voista nappeja ja pistä ne jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan käyttöä.
- Ota pihvit viinistä puolisen tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
- Paista pihvejä kuumalla pannulla voissa 2-3 minuuttia/puoli haluamastasi kypsyysasteesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa entrecôte-pihvit keitettyjen, valkosipulilla, appelsiininkuoriraasteella ja oliiviöljyllä maustettujen papujen kanssa.
Ohje: Tiina Rantanen
Tutustu Tiinan resepteihin Kotilieden Himahella-blogissa
Ja lisää herkullisiä reseptejä Viinipostin Lautasella-osiossa!