Ohjeet
Grillattu siika
- Suomusta kalat tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
- Hiero kalojen pintaan ja vatsaan sormisuolaa ja oliiviöljyä.
- Tee gremolata. Hienonna tilli ja valkosipulinkynnet, raasta (luomu)sitruunan kuoret. Sekoita ainekset keskenään.
- Täytä kalojen vatsat gremolatalla. Tee nahkaan muutama viilto veitsellä ja kaada pinnalle vielä oliiviöljyä. Pane kalat grillivuokaan ja kypsennä grillissä kansi päällä matalla teholla noin 15 minuuttia. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa kokeillessa.
Vinkki! Voit kypsentää kalat myös 225-asteisessa uunissa noin vartin verran. Mikäli haluat kalojen saavan pintaväriä, käytä grillivastusta.
Hyrskypotut
- Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
- Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kiehuessa.
- Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma tai smetana sekä pehmeä voi perunoiden joukkoon.
- Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoa heti.
Tarjoile grillattu siika ja hyrskypotut Viinilehden Vuoden 2020 valkoisen hanaviinin Tommasi Pinot Grigion kanssa!
Reseptistä vastaa ihana Kotilieden Himahella-blogin Tiina. Tutustu Tiinan muihin resepteihin Kotilieden sivuilla!