Ainekset

Grillattu siika

neljä annosta

4 annoskokoista siikaa tai 2 kokonaista siikaa

sormisuolaa

oliiviöljyä

Tilli-gremolata

2 dl silputtua tilliä

2 (luomu)sitruunan raastettu kuori

3 valkosipulinkynttä

Hyrskypotut

neljä annosta

1 kg uusia perunoita

vettä,  1 tl  suolaa

Lisäksi

4 sipulinvartta tai kevätsipulia

1 dl silputtua tilliä (tai yrttejä valintasi mukaan)

2 dl ranskankermaa tai smetanaa

50 g voita

Ohjeet

Grillattu siika

  1. Suomusta kalat tai pyydä kalakauppiastasi tekemään se.
  2. Hiero kalojen pintaan ja vatsaan sormisuolaa ja oliiviöljyä.
  3. Tee gremolata. Hienonna tilli ja valkosipulinkynnet, raasta (luomu)sitruunan kuoret. Sekoita ainekset keskenään.
  4. Täytä kalojen vatsat gremolatalla. Tee nahkaan muutama viilto veitsellä ja kaada pinnalle vielä oliiviöljyä. Pane kalat grillivuokaan ja kypsennä grillissä kansi päällä matalla teholla noin 15 minuuttia. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa kokeillessa.

Vinkki! Voit kypsentää kalat myös 225-asteisessa uunissa noin vartin verran. Mikäli haluat kalojen saavan pintaväriä, käytä grillivastusta.

Hyrskypotut

  1. Pese perunat hyvin ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
  2. Hienonna sipulinvarret ja tilli perunoiden kiehuessa.
  3. Kaada keitinvesi kattilasta. Lisää sipulinvarret, tilli, ranskankerma tai smetana sekä pehmeä voi perunoiden joukkoon.
  4. Peitä kattila kannella ja ravistele voimakkaasti niin, että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Tarjoa heti.

Tarjoile grillattu siika ja hyrskypotut Viinilehden Vuoden 2020 valkoisen hanaviinin Tommasi Pinot Grigion kanssa!

Reseptistä vastaa ihana Kotilieden Himahella-blogin Tiina. Tutustu Tiinan muihin resepteihin Kotilieden sivuilla!

Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Viinilehden Vuoden valkoinen hanaviini 2020: Tommasi Pinot Grigio hanapakkaus

Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta kulkee helposti mukana myös piknikille ja veneeseen!

Vaalean kullankeltainen viini tuoksuu trooppisille hedelmille, persikalle, päärynälle ja lajikkeelle tyypillisesti hieman mausteiselle. Suussa viini on kuiva, mutta pieni määrä jäännössokeria tekee suutuntumasta pyöreämmän, sopivamman sellaisenaan nautittavaksi, myöskin kohtuullisen hapokkuutensa ansiosta.

Viini sopii hyvin grillatuille kaloille ja mausteisillekin, mutta kevyille ruoille. Retkievääksi voidaan pakata myös sillivoileipiä tai kylmäsavulohta, salaattia ja muita kevyen kesäisiä pikkusuolaisia. Suosittelemme kokeilemaan myös aasialaisen, kevyen kalaa ja riisiä sisältävän ruoan kanssa!

Viinilehti: “**** -tähteä”, “Harmoninen, laadultaan erinomainen”, “Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ”

Italia

36,98 €/3.0 l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram