Ohjeet
Ihastuttavan Blonditiinan helppo omenagalette valmistuu kätevästi uunipellille!
- Sekoita taikinakulhossa vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi sekaan jääkaappikylmä voi. Lisää vesi ja sekoita käsin kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Laita taikinapallo kahden leivinpaperin väliin ja kauli siitä pyöreähkö levy.
- Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle. Pehmitä marmeladia 10 sekuntia mikrossa ja lusikoi se omenaviipaleiden päälle lusikalla tai pullasudilla. Käännä piirakalle reunat.
- Paista galettea 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea.
- Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Tarjoa Lenz Moser Trockenbeerenauslesen kanssa.
Tutustu Blonditiinan muihin resepteihin hänen herkullisessa Himahella-blogissaan!
Testaa myös Tiinan toista helppoa reseptiä: ranskalainen kirsikkapannari eli kirsikkaclafoutis!