Hirvipyörykät ginikermakastikkeessa & Symington Altano Organic

viini hirvelle
Ainekset

6-7 annosta

1 kg hirvenpaistijauhelihaa ( tai 750 g hirvijauhelihaa +  250 g possunjauhelihaa)

1 iso sipuli

1 rkl voita

1 dl korppujauhoja

1 dl vettä

1 dl kuohukermaa tai smetanaa

1 kananmuna

3 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g ilmakuivattua savukinkkua

1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia

Paistamiseen

voita/öljyä

Ginikermakastike

4 dl kuohukermaa

1/2 – 3/4 dl giniä

2 tl karkeaa dijoninsinappia

1 rkl hunajaa

1/4 tl mustapippuria

1 rkl riistafondia

1/2 tl suolaa

Syksyn viiletessä kermaiset hirvipyörykät ja laadukas luomupunaviini lämmittävät tunnelmaa.

Lasiin kaadetaan pariksi siis Symington Altano Organic punaviiniä. Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista, ja se on erinomainen viini hirvelle sekä erilaisille liharuoille. Lihapullat kermakastikkeessa tuo syksyn tunnelmaa!

  1. Silppua sipuli ja ruskista silppu pannulla voissa.
  2. Pane korppujauhot turpoamaan nesteisiin viideksi minuutiksi. Silppua ilmakuivattu kinkku ja tuore rosmariini.
  3. Lisää korppujauhoihin muna, mausteet, ilmakuivattu kinkku ja jauheliha. Sekoita pyörykkätaikina käsin tasaiseksi, mutta vältä liikaa vaivaamista.
  4. Pyörittele taikinasta noin 35-40 lihapyörykkää. Paista pyörykät parissa, kolmessa erässä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käytä kohtuullista lämpöä, jotta pyörykät kypsyvät sisältä kärähtämättä pinnalta. (Voit myös kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. )
  5. Nosta pyörykät pois pannulta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää pannulle kerma, gini ja mausteet. Kuumenna kiehumapisteeseen, laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee sopivaksi.
  6. Lisää pyörykät kuumenemaan kastikkeeseen ja silppua pinnalle tuoretta rosmariinia tai persiljaa.
  7. Tarjoa hirvipyörykät perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Suositukset

Altano Organic Red

Altano Organic Red

Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista. Tummanpunainen viini on täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, hieman mausteinen ja kevyesti tammen sävyttämä.

Portugali 14,98€