Ohjeet
Syksyn viiletessä kermaiset hirvipyörykät ja laadukas luomupunaviini lämmittävät tunnelmaa. Lasiin kaadetaan pariksi siis Symington Altano Organic (14,90 €/0.75l) punaviiniä. Symingtonin perheen laadukas luomupunaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista, ja se on erinomainen viini hirvelle sekä erilaisille liharuoille. Lihapullat kermakastikkeessa tuo syksyn tunnelmaa!
- Silppua sipuli ja ruskista silppu pannulla voissa.
- Pane korppujauhot turpoamaan nesteisiin viideksi minuutiksi. Silppua ilmakuivattu kinkku ja tuore rosmariini.
- Lisää korppujauhoihin muna, mausteet, ilmakuivattu kinkku ja jauheliha. Sekoita pyörykkätaikina käsin tasaiseksi, mutta vältä liikaa vaivaamista.
- Pyörittele taikinasta noin 35-40 lihapyörykkää. Paista pyörykät parissa, kolmessa erässä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käytä kohtuullista lämpöä, jotta pyörykät kypsyvät sisältä kärähtämättä pinnalta. (Voit myös kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. )
- Nosta pyörykät pois pannulta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää pannulle kerma, gini ja mausteet. Kuumenna kiehumapisteeseen, laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee sopivaksi.
- Lisää pyörykät kuumenemaan kastikkeeseen ja silppua pinnalle tuoretta rosmariinia tai persiljaa.
- Tarjoa hirvipyörykät perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.