Ohjeet
Hämäränhyssyn herkkuhetkiin – Kolmen juuston piiras
Iltojen hämärtyessä mieli halajaa takkatulen loisteeseen ja punaviinilasin ääreen. Täyteläisen amaronelasillisen kylkeen sopii suussa sulavan juustoinen italialaispiiras, joka saa suomisärmää porosalaatista – mikä makupari!
MITTAA kulhoon pohjataikinan jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi. Nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
LISÄÄ juusto sekä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin rauhoittumaan.
KUORI ja viipaloi sipulit. Hauduta ne pannulla öljyssä kuultaviksi.
RIKO kulhoon munat. Sekoita mukaan kerma, tuorejuusto, juustoraasteet ja mausteet.
KAULI taikina kahden leivinpaperin välissä 29 x 21 cm vuokaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna pohjan odottaa uunin lämpenemistä kylmässä.
PAISTA pohjaa ensin 225 asteessa noin 10 minuuttia.
LEVITÄ puolikypsän taikinan päälle sipulisilppu ja lopuksi muna-juustoseos.
VÄHENNÄ lämpöä 180-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin.
LEIKKAA poro ohuiksi suikaleiksi.
SEKOITA lihasuikaleiden joukkoon salaattisekoitus.
MITTAA kastikeainekset purkkiin ja ravista keskenään. Pyöräytä se salaattisekoituksen joukkoon.
SOMISTA haalea piiras osalla salaattia ja tarjoa loppu erikseen lisänä.
NAUTI piiras viikunaisen, mausteisen ja täyteläisen Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2015 (39,99 €) kanssa.
VINKKI
- Tee pohja piirasvuokaan valmiiksi jo edellisenä iltana. Raasta myös juustot ja hauduta sipulit. Näin saat piiraan syntymään näppärästi vieraita odotellessa.
- Jos piirasvuokasi on korkeareunainen, voit lisätä täytteeseen 1 munan ja 1 dl kermaa.