Ainekset

Valmistusaika 1 tunti

Annoksia 4

 

Ainesosat

500 g luutonta naudan etuselkää

50 g voita
5 katajanmarjaa
3 laakerinlehteä
3 valkosipulinkynttä
3 timjamin oksaa
2 sipulia
1 porkkana
150 g juuriselleriä
200 g kantarelleja
2 dl vettä
4 rkl naudanliha- tai riistafondia
5 dl punaviiniä
1,5 dl kermaa
3 rkl vehnäjauhoja

Ohjeet

Maukkaan lihapadan salaisuus piilee punaviinissä ja yrteissä. Lihapadassa maistuu ihanasti luonnonläheiset maut kantarellien, juuresten ja katajanmarjojen ansiosta.

Olemme listanneet tänne viinejä, jotka muodostavat täydellisen makuparin liha- ja riistaruokien kanssa.

Ohjeet

  1. Leikkaa naudan etuselkä noin 1,5 cm:n kuutioiksi
  2. Kuori porkkanat ja selleri. Pilko ne noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
  3. Paista lihapalojen pinnat padassa ja lisää mukaan vesi, fondi ja viini. Keitä noin 30 minuuttia kannen alla. Lisää sen jälkeen mukaan juuriselleri, porkkana ja sipuli. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmentyneet.
  4. Sekoita jauhot ja vesi erillisessä kulhossa. Lisää seos pataan kerman kera. Anna kiehahtaa kunnes muhennos saa hyvän rakenteen.
  5. Paista kantarellit erikseen pannulla ja lisää ne annokseen juuri ennen tarjoilua. Tarjoile perunan, leivän ja hyytelön kera.

Viinisuosituksemme ruoalle löydät täältä.

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram