Raikas melonisalaatti resepti

4 hengelle
Raaka-aineetn. 500 g viipaloitua vesimelonia
n. 500 g viipaloitua hunaja- tai cantaloupemelonia
Pieni punasipuli
2 kypsää nektariinia paloina
Kastike3 ruokalusikallista sitruunamehua
2–3 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 ½ ruokalusikallista hunajaa
¼ teelusikallista suolaa
Lisäksi1 rasia rucolasalaattia
Muutama oksa tuoreita mintun lehtiä
n. 100 g Prosciutto-kinkkua
n. 50 g Pecorino Romano- tai Parmigiano Reggiano -juustoa
Raikas melonisalaatti resepti kesäpäiviin
Tämä melonisalaatti resepti on ylellinen kesäpäivän lounas tai tyylikäs mutta rento kesäjuhlien tarjottava. Prosciutton ja parmesaanin suolaisuutta taittaa raikas meloni. Nauti melonisalaatti kuivan ja hedelmäisen cavan, kuten Villa Conchin, kera.
Melonisalaatti valmistusohje
- Sekoita, öljy, sitruunamehu ja hunaja hyvin.
- Poista meloneista kuoret ja siemenet ja leikkaa viipaleiksi.
- Sekoita melonit, ohueksi renkaiksi leikattu punasipuli sekä lohkoiksi pilkottu nektari keskenään.
- Lisää hedelmien päälle kastike ja sekoita varovasti.
- Asettele hieman rucolaa ja muutama lehti minttua neljälle lautaselle ja aseta hedelmäsalaattia päälle.
- Lisää lopuksi prosciutto ja juusto ohuina lastuina annosten päälle.
- Jos saatavilla on kypsiä mansikoita, sopivat myös ne hyvin tähän salaattiin.
Suositukset

Villa Conchi Cava Brut Selección
Villa Conchi on erinomainen maljakuohuva kesän juhliin, raikas kalan seuralainen tai tyylikäs lahja, vaikkapa magnum-koossakin. Villa Conchi toimitetaan kevät–kesällä 2018 kauniissa laatikossa, jota voi käyttää myös coolerina. Kuuden pullon pakkaukset Villa Conchi -kuohuviiniä toimitetaan rajoitetun ajan cooler-laatikoissa kevät–kesällä 2018.
Väri: Vihertävän kultainen
Tuoksu: Intensiivisen hedelmäinen sekä aavistuksen paahteinen
Maku: Hedelmäisen raikas ja pyöreä kokonaisuudeltaan. Pitkä jälkimaku
Ruokasuositus: Sopii erityisen hyvin aperitiiviksi, tapaksille ja salaateille