Kuohuviini uudeksi vuodeksi, jouluun & itsenäisyyspäivään

Loppuvuodesta kohotetaan kuohuvia maljoja yhtenä jos toisena juhlapäivänä. Itsenäisyyspäivänä, jouluna ja uudenvuoden aattoiltana kuunnellaan riemukkaasti kuohuviinipullojen korkkien paukahtelua, nautitaan hyvästä ruoasta ja erinomaisesta seurasta.

Olemmekin koonneet suosituksiksi kuusi erilaista kuohuvaa erilaisiin juhlahetkiin. Korkataanko samppanjaa, cavaa, crémantia vai astia? Kippis!

Tutustu K-Ruoan sivuilla Uudenvuoden cocktailpalaresepteihin!

Viinikoulu: Tutustu maailman erilaisiin kuohuviinityyppeihin! 

Gancia Blanc de Blancs

Valkoista valkoisista: Gancia Blanc de Blancs Chardonnay Brut

Italian johtava kuohuviinitalo, Suomessakin supersuosittu Gancia on valmistanut jälleen uuden kuohuviinin. Blanc de Blanc – valkoista valkoisista – edustaa proseccoja raikkaampaa ja ryhdikkäämpää kuohuviinityyliä ajan trendien mukaisesti. Kuivahkoa, mutta runsaan makeaa hedelmäisyyttä ryhdittävät terhakkaat hapot ja reipas kuohu. Kevyt ja pirteä kuohuviini jättää jälkeensä kieltä kutittelevan, raikkaan omenaisen fiiliksen.

Italia

10,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Juhlavan tyylikäs: Perelada Stars Cava Brut Reserva

Arvostetun viinitalon laadukas vuosikertacava on tyylikäs kuohuva loppuvuoden juhliin. Viini on saanut nimen “Stars” kunnianosoituksena Peraladan linnan kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla esiintyville maailmanluokan tähdille. Maultaan kuiva, runsas ja erittäin raikas cava, jonka sitrushedelmäinen hapokkuus tuo veden kielelle. Wineries for Climate Protection sertifiointi kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

VIHREÄ VALINTA: PAIKALLINEN EKOSERTIFIOINTI

Espanja

11,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Gancia Asti Dolce

Suomen suosituin italialainen kuohuviini: Gancia Asti

Suomen suosituin italialainen kuohuviini Gancia Asti on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös jälkiruokien kumppaniksi!

Italia

11,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Villa Conchi Imperial Cava Extra Brut

Laadukas valinta loppuvuoden juhliin: Villa Conchi Imperial Extra Brut

Villa Conchin 20 kuukautta kypsytetty reservacava. Erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, miellyttävän paahteinen ja tasapainoinen kokonaisuus. Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi pikkujoulujuhlissa tarjottavien pikkusuolaisten kera.

Espanja

16,99 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut

Palkittu crémant: Engel Crémant d’Alsace Chardonnay Brut

Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018! Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, sopivasti kypsiä hedelmiä ja mietoa paahteisuutta. Erinomainen sellaisenaan, mutta upea pari myös ruoille.

LUOMU, VEGAANI

Ranska 

17,98 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

Edullinen, mutta laadukas samppanja: G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

Pronssia Vuoden Viinit 2019 kilpailussa ja ****-tähteä HS-testissä!

Vuoden 2017 samppanjatuottajan laatusamppanja, joka on kypsän hedelmäinen, hennon paahteinen sekä kermainen. Samppanjassa on tyylikkäät kuplat, jotka kantavat kokonaisuutta pitkään, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Psst! Helsingin Sanomien viiniasiantuntija Jouko Mykkänen valitsi kyseisen samppanjan Viikon Viiniksi, lue juttu täältä!

Mykkänen toteaa: ”Edulliseksi samppanjaksi tässä on yllättävästi miellyttävän monipuolinen ja herkullinen, rapean rapsakka maku.” Tähtiä samppanja sai ****!!!

YMPÄRISTÖVASTUULLINEN PAKKAUS

Ranska

29,90 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram