Mikä viini kasvisruoalle?

Etenkin lokakuussa vietetään lihatonta aikaa. Ei muuten hullumpi kuukausi, sillä kaupan hyllyt notkuvat toinen toistaan herkullisimmista juureksista, kasviksista ja sienistä.

Helpotettiin viinivalintaa kasvisruoille, keräämällä yhteen kolme erilaista (ja erihintaista) viiniä. Miltä kuulostaisi kurpitsapasta ja italialainen kevyehkömpi punaviini? Tai klassinen ranskalainen sipulikeitto ja ranskalainen luomuvalkoviini? Lokakuu on myös erinomaista sieniaikaa, minkä vuoksi paritettiin herkullinen tattirisotto portugalilaisen uutuusviinin kanssa.

3 täsmäviiniä erilaisille sieniruoille! 

3 viiniä, jotka toimivat riistaruoan kanssa aina!

Tommasi Valpolicella

Kurpitsapasta & Tommasi Valpolicella

Syksy on kurpitsojen aikaa, mitäpä jos kokeilisit viikonloppuna valmistaa kurpitsapastaa ja parittaa rinnalle Tommasi Valpolicellan? Tämä monikäyttöinen, kevyt mutta ihanan rustiikkinen italialainen sopii yhteen niin kasvis- kuin liharuokien kanssa. Toisaalta lihattoman lokakuun kunniaksi voisi kokeilla sitä kurpitsapastaa, eikös niin?

Italia

13,38 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

 

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Tattirisotto & Pinha Ribeiro Santo Reserva

Ah, mietipä kermaista tattirisottoa ja rouhean paahteista punaviiniä – voisiko olla mitään parempaa kylmänä lokakuisena iltana? Kokeile vaikkapa tätä K-Ruoan tattirisottoa ja valitse pariksi portugalilainen Pinha, jonka tumma marjaisuus ja täyteläisyys vie kielen mennessään. Psst! Iltalehden Sari Sirén vinkkasi tämän viinin juuri syksyn ehdottomaksi villasukkaviiniksi. Hän myös kommentoi viiniä “hintansa puolesta ehdottomaksi löydöksi”!

Portugali

11,95 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Terroirs Vivants Chardonnay Organic

Sipulikeitto & Crafty Hedgehog Chardonna

Mikä lämmittäisi paremmin kuin ranskalainen sipulikeitto ja kyytipoikana ranskalainen luomuviini? Ei varmaan mikään! Kokkaa Blondi Tiinan herkullista sipulikeittoa ja nappaa Alkon hyllyltä Terroirs Vivants Chardonnay ”siiliviini”. Viinin pirteää hapokkuutta tasapainottaa runsas hedelmäisyys, minkä vuoksi se onkin monikäyttöinen ruokaviini. Psst! Keitto ei ole vaikea valmistaa, mutta herkullisuuden salaisuuden takana on pari niksiä. Kurkkaa ne täältä!

Ranska

12,49 €/0.75l

Alkon verkkokauppa

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram