Ainekset

4:lle

500 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
2 dl pinjansiemeniä
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 vihreä omena
n 5 cm tuoretta kurkkua
¼ granaattiomena
1 nippu tilliä
1 prk levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Majoneesi

1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl öljyä
2 kananmunan keltuaista
½ rkl  dijon-sinappia
1 tl chilihiutaleita
1,5 rkl juustokuminaa
1 tl suolaa
0,5 rkl paprikaa

Ohjeet

  1. Tee ensin majoneesi: paahda juustokumina kuumalla pannulla hetken aikaa, sekoita sitten kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi majoneesiksi. Laita kylmään tarjoiluhetkeen asti.
  2. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  3. Sekoita limen mehu, kuoriraaste ja öljy kastikkeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori omena ja halutessasi kurkku. Leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi ja irrota granaattiomenasta siemeniä.
  5. Asettele lohiviipaleet laakealle vadille ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle omena- ja kurkkukuutiot sekä granaattiomenan siemenet. Lusikoi tai pursota majoneesia lohiviipaleiden päälle. Ripottele päälle pinjansiemenet ja lusikoi vuohenjuustoa sinne tänne koristeeksi.

Kokeile kesän ruokapöydässä myös västerbotten-juustotorttua kylmäsavulohella ja katkaravuilla sekä kesäsalaattia!

Kendermanns Classic Riesling

Hyvän Rieslingin ystävälle – Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling syntyy Pfalzin runsaan auringon alla saksalaisella osaamisella!

Raikas, puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus on ruokapöydän moniottelija – sopii niin kala-, kana kuin kasvisaterioille sekä aasialaisia makuja sisältävien ruokien kanssa!

10,50 €/0.75l

Saksa

Alkon verkkokauppa

 

Tilaa reseptit, ammattilaisten juomasuositukset, tapahtumat ja tarinat näiden takaa ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi.

Viiniposti on kuukausittain ilmestyvä uutiskirje. Voit halutessasi poistua listalta koska vain uutiskirjeen linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram